Index Vakbarát Hírportál

NER-közeli cégek építik a Honvéd stadionját is

2018. október 11., csütörtök 11:38

Sikeres volt a Budapest Honvéd labdarúgócsapat stadionjának építésére kiírt közbeszerzési eljárás, így hamarosan elkezdődhet a kivitelezés, közölte a klub honlapján, ahol azt is megjelölték, hogy a a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. építheti fel a létesítményt.

Mindkét cég erősen NER-közelinek mondható, a Pharos 95 a másodosztályú ZTE-tulaj Végh Gábor cége, a stadionépítések körül elég gyakran előbukkan a cég neve, aminek egyébként felcsúti telephelye is van. A West Hungária Bau Kft. tulajdonosai között pedig ott van az a Paár Attila, aki megvette az Eliost Orbán Viktor vejétől, Tiborcz Istvántól, de a cég a napokban is a hírekbe került, hiszen tőlük került a Tiborczhoz köthető BDPST Zrt. az Andrássy útra tervezett butikhotel épülete.

Maga a stadion 8000 néző befogadására alkalmas lesz, a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítést kapja majd.

„A fedett lelátóval rendelkező létesítményben, valamint a háromemeletes főépületben szociális, illetve szolgáltató egységek is helyet kapnak. A stadionépítésre érkezett ajánlati ár 11,7 milliárd forint” – írják a honlapon.

A Bozsik Stadion bontása és az új létesítmény felépítése előtt rövidesen átadják a Honvéd új utánpótláscentrumát, a csapat a köztes időszakban itt edz majd, míg a hazai mérkőzéseiket az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik majd 2020-ig.

(Borítókép:  A lebontásra váró stadion Bozsik József Stadionban ami 2018 augusztusában - fotó:  Balaton József / MTI)

Rovatok