Index Vakbarát Hírportál

Argentína kiütötte Irakot, de a 21 éves alázásait megemlegetik

2018. október 12., péntek 10:38

Simán legyőzte csütörtökön a szaúd-arábiai Rijadban Argentína Irakot barátságos futballmeccsen 4-0-ra.

Az interes Lautaro Martinez gólt fejelt, Roberto Pereyra, German Pezzella és Franco Cervi is betalált. Messi sem hiányzott az argentinoknak, a Barca-sztár hosszabb pihenőt tart, valószínűleg csak jövő június körül tér vissza a csapatba, a Copa Americára.

ARGENTINA vs IRAQ 4 - 0

Irak sokat nem mutatott, kivétel a 13-as számú játékosukat, Basar Reszant. A 21 évesnek vagy elege lett a második félidőben, vagy meg akarta mutatni magát, vagy csak jól jött ki neki a lépés, lényeg a lényeg, hogy két érintésből úgy bebőrözött két argentint, hogy nem a 4-0-t fogják emlegetni, hanem ezt.

Már ahogy talppal visszahúzta a középcsatár, az szép volt, majd a legelegánsabb módon, ugyancsak talppal húzta be az érkező Fabricio Bustosnak, szintén talppal a következő argentinnak.

Hogy valaki ezt megcsinálja, ahhoz eléggé ügyesnek kell lenni. Reszan nagy penge lehet, bár 17 válogatott meccse alatt gólt még nem lőtt. Az apja is profi volt, őt óriási tehetségnek tartották, már 17 évesen, 2014 őszén bemutatkozott a válogatottban.

Gyerekként, jó 10 éve a Fenerbahce szemelte ki, de csak két évet maradt Isztambulban. Otthon már 14 évesen, 2011-ben pályára lépett az első osztályban a bagdadi Al-Kuwával. Innen szerződtette az egyik legnagyobb iraki klub, a Persepolis tavaly nyáron.

Reszan a válogatottban elöl játszik, de valójában szélső.

Rovatok