Index Vakbarát Hírportál

Málta megint legyőzött minket

2018. október 12., péntek 19:51

Nem volt már igazán tétje a Málta–Magyarország U21-es Eb-selejtezőnek, de még a meccs előtt Michael Boris kapitány kijelentette, csak a győzelem elképzelhető a meccsen. Vereség lett a vége, ráadásul úgy, hogy egy 91. percben kapott góllal kaptunk ki.

Kecskés Ákos, Vida Máté, Sallói Dániel és Szoboszlai Dominik is hiányzott a megszokott csapatba, de ettől függetlenül is már a 12. percben jött a hidegzuhany, amikor Matthew Guillaumier szerzett vezetést a hazaiaknak.

Szalai Attila a második félidő legelején szépített, de nem tudtunk mezőnyfölényt sem kiharcolni. Így aztán helyzetünk sem nagyon volt. A meccs aztán a 91. percben dőlt el, amikor egy máltai kontra végén Myles Beerman talált be.

A legrosszabb ebben a történetben megint az, hogy Málta nyolc vereség után első győzelmét éppen ellenünk szerezte. Az U21-es válogatott a belgák, a svédek, a törökök mögött a negyedik helyen áll az utolsó forduló előtt. Csak Ciprust és Máltát előzzük. A sorozatot kedden, a törökök ellen fejezzük be.

A magyar futball egyik mélypontja az volt, amikor 2006-ban a két évvel későbbi Eb-re selejtezve kikaptunk 2-1-re Máltán. A Bozsik Péter irányította válogatott a 38. perctől, Vanczák Vilmos kiállítása miatt 10 emberrel játszott. A Ferencváros korábbi futballistája, André Schrembri két gólt rúgott neki.

Rovatok