Index Vakbarát Hírportál

Az angolok egy félidő alatt kiütötték a spanyolokat

2018. október 15., hétfő 22:03

A félidőben Anglia 3-0-ra vezet Spanyolország otthonában Raheem Sterling szerezte a vezető gólt, később duplázott, közte pedig Marcus Rashford volt eredményes. Az angol válogatott hét éve nem nyert Spanyolország ellen, idegenben pedig 1987-ben sikerült legyőzni őket. Most igen. A második félidőben a spanyolok zárkóztak, de csak 2-3-ig tudtak. 

Az első gól már-már történelmi volt, Raheem Sterling 1102 nap után volt eredményes ismét a válogatottban. Ráadásul egy zseniális góllal. Gyors kapuskirúgás után indult a baloldalon az akció, Rashofrd tette középre és a leshatárról induló Sterling a bevágta a léc alá.

Marcus Rashford a 29. percben növelte kettőre a vendégek előnyét. Megint egy gyors kirúgás, aztán összesen két játékos és hét labdaérintés következett, majd a gól.

Sterling növelte háromra az angolok előnyét. Egy előre vágott labdát megint Harry Kane tette Sterling elé, aki közelről nem hibázott.

A spanyol aztán a második félidőben, az 58. percben Pablo Alcácer szöglet utáni fejesgóljával szépítettek. Látványos gól volt ez is. Érdekes statisztika, de az Opta szerint Pablo Alcácer ebben a szezonban tizedszer lőtt kapura (klub és válogatott szinten) és tízedik gólját szerezte. Ha ez így van, akkor ez zseniális teljesítmény.

A spanyol válogatott a 97. percben még javított valamelyest az eredményen, Sergio Ramos állította be a 2-3-as végeredményt.

Ebben a csoportban a spanyolok a meccs előttig kettőből kettőt nyertek, az angolok ellen is idegenben. A harmadik résztvevő Horvátország. Az angolok 2002 óta nem győztek le korábbi világbajnok csapatot, a spanyolok pedig 2003 óta először kaptak ki hazai pályán, tétmeccsen.

Az A osztályban még egy meccset játszottak. Ezen Svájc 2-1-re győzte le Izlandot, így az északi csapat első, amely kiesett az első osztályból.

aaaa

vvvv

aaaa

 bbb

cccc

Rovatok