Index Vakbarát Hírportál

Első labdaérintésre fejelt gólt a BVB bombaspanyolja

2018. október 16., kedd 13:30

Nem lassít Paco Alcacer, a Borussia Dortmund és a spanyol válogatott csatára, akiről egy hete írtuk, hogy mekkora formában van. Azóta két meccsen játszott a spanyol válogatottban, és szerzett még három gólt.

Múlt csütörtökön kivételesen kezdett Walesben a spanyolok barátságos meccsén, a 8. percben már betalált, a 29.-ban hozzátett még egyet. 73 percet játszott, 4-1-re nyertek.

Hétfőn hálatlan feladatot kapott, 3-0-ás angol vezetésnél az 56. percben cserélték be a spanyolok a Nemzetek Ligája-meccsen, nem sokkal azelőtt, hogy szögletet rúghattak. Még 120 másodperce sem volt a pályán, az 58.-ban befejelte a szögletből érkező beadást.

Első labdaérintésre.

Utóbi hat meccsén Paco Alcacer 10 gólnál jár:

A 10 gólt 277 perc alatt érte el, azaz átlagban 28 percenként lőtt egyet. Ami meccsenként egy mesterhármasra jön ki.

A legutóbbin kívül a másik öt mérkőzést megnyerte a csapata. Most csak 1-3-ra szépített Alcacer, a spanyolok végig futottak az eredmény után, de csupán a 97. percben sikerült újabb gólt találniuk, Sergio Ramos alakította 2-3-ra a végeredményt.

Könnyen lehet, hogy teljesen más a meccs, ugyanis a 63. percben oltári nagy büntetőt nem kaptak meg a spanyolok.

Pickford, az angolok kapusa Cruyff-csellel próbálkozott a saját ötöse környékén, ami már leírva is necces, hát még ha megnézzük: Rodrigo simán leszerelte, ment az üres kapura a labdával a csatár, de nem tudta berúgni, mert Pickford visszarántotta, és becsúszva kirúgta a labdát.

Nem csak egyértelmű büntető volt, hanem kiállítás is, a bíró inkább szögletet ítélt. Luis Enrique kapitány tajtékzott, játékosai reklamáltak, lökdösődés lett a vége. Meg egy sarokrúgás.

Rovatok