Index Vakbarát Hírportál

Nagyon megetette az atletis Godint a japán csatár

2018. október 16., kedd 18:12

A japán futballválogatott 4-3-ra legyőzte Uruguayt a két csapat keddi, Szaitamában rendezett barátságos mérkőzésén. A házigazda ezzel sorozatban harmadik győzelmét is megszerezte az új szövetségi kapitány, Hadzsime Morijasu vezetésével.

A kifejezetten izgalmas meccs egyik japán hőse Takumi Minamino volt, aki két gólt lőtt. Ezek közül az elsővel meg is adta az alaphangot az estéhez, olyan lefordulással hozta helyzetbe magát, hogy az őt őrző Diego Godin teljesen máshol próbált meg az útjába állni, mint amerre ő a labdával haladt. 

Nem is lett a dolognak jó vége, bár némi szerencsés megpattanás is kellett a gólhoz.

A világranglista alapján majdnem 50 helynyi különbség egy pillanatig sem látszott a két csapat között a mérkőzésen – Japán az 54. míg Uruguay az 5. helyen áll jelenleg –, a házigazdák fiatal támadói, Minamino (23), Doan (20) és Nakadzsima állandó veszélyt jelentettek a védekezésben elvileg a világ egyik legjobbjának számító vendégek kapujára.

Az uruguay-i válogatott egyetlen mentsége, hogy Suarez gyereke születésére várva nem tartott a csapattal, bár a Barcelona csatárának hiánya a 4 bekapott gólt egyáltalán nem magyarázza.

A vendégek sokáig csak pontrúgásokból tudtak helyzetet teremteni, de ez is elég volt az egyenlítéshez. A 28. percben Pereiro egy beívelt szabadrúgás után fejelt a kapuba. Ám alig 10 perc múlva ismét Japánnál volt az előny, a Werder Bremenben játszó Osako lőtte be a kipattanót Nakajima lövése után.

Uruguay a második félidő elején ismét egyenlített, Cavani használta ki kegyetlenül Miura rossz hazaadását az 57. percben. A japánok viszont nem sokat bánkódtak, annyira nem, hogy szűk 10 perc alatt lőttek két gólt.

Az izgalmaknak viszont még ezzel sem lett vége, mert a csereként beálló Jonathan Rodriguez a 75. percben 4-3-ra visszahozta Uruguay-t, ám a házigazda végül kihúzta további kapott gól nélkül, így megnyerte a meccset. Uruguay ezzel már a második vereségét szenvedte el zsinórban, pénteken Dél-Koreától kapott ki a válogatott 2-1-re.

(Borítókép: A japán Shoya Nakajima és az Uruguay-i Diego Godin küzdenek a labáért 2018. október 16-án, Saitamaban. Fotó: Atsushi Tomura / Getty Images Hungary)

Rovatok