Index Vakbarát Hírportál

Szöges bottal kergették a magyarokat a görög anarchisták

2018. október 17., szerda 06:11

Újabb részleteket írt meg a szerdai Blikk  a 2-1-re végződött Görögország–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-találkozóra kiutazó magyar drukkereket ért bántalmazásról. A lap két szemtant szólaltatott meg, az egyikük úgy emlékezik vissza, hogy a pénteki mérkőzést megelőző este egy tízfős társasággal egy étteremben mulattak.

Elismerem, hogy hangosak voltunk, talán ez nem tetszhetett a helyieknek. Ám nem volt semmilyen fasiszta vagy rasszista megnyilvánulásunk.

Egyszer csak hirtelen körülbelül tizenöt görög "antifasiszta huligán" jelent meg az épület előtt. A szemtanúnak az volt a szerencséje, hogy egy társával épp kiment a vécére, így csak odabentről hallotta az üvöltözést és a csörömpölést. A konfliktus gyorsan lerendeződött, mivel mire visszaértek, már mindenki továbbállt.

Arra ügyeltek a támadók, hogy a helyet ne verjék szét, a társaimat viszont az utcán megkergették.

Valaki a táskáját is ellopta mobiljaival, összes ruhájával és útlevelével együtt, szerencséjére a személyi igazolványa és a pénze nála volt, így haza tudott térni (egyébként Albániában lakik).

Egy másik drukker a Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti hivatalos utcai szurkolói vonuláson hallott arról, hogy négy magyart előző este bukósisakos helyiek kergettek meg a Panathinaikosz–Maccabi Tel-Aviv kosárlabda Euroliga-mérkőzés után.

Az egyik érintett azt mondta, feketébe öltözött, sisakos fickók rontottak rájuk, akik szöges botokkal, ütőkkel estek nekik. Az egyiküknek a kezén keletkeztek zúzódások, míg a másik rosszabbul járt, az ütések után több helyen össze kellett varrni a fenekét.

A videóra vett embervadászatban és -verésben valószínűleg helyi anarchisták vettek részt. Az elkövetők által készített felvétel azt sugallja, hogy fasisztának hitték a magyar drukkereket.

Tallinnban is betört egy Magyar Orr

Az Észtország–Magyarország NL-találkozó előtt is sérült meg magyar szurkoló, eltört az orra. Itt nem a táborok közötti balhé, hanem a vendégdrukkerek egymás közti utcai focimeccsén történt szerencsétlen ütközés következtében jött létre a sérülés, amelyet a válogatott orvosa látott el.

Rovatok