Index Vakbarát Hírportál

Neymar újranyitna a Barcelona felé?

2018. október 18., csütörtök 13:08

Mindkét barcelonai sportlap, a Mundodeportivo.com és a Sport.es is azt feszegeti, hogy Neymar állítólag lépéseket tett a nyáron, hogy visszatérhessen a Barcába. Ehhez kapcsolódóan a Cadena SER katalán rádió úgy értesült, a brazil jövő nyáron elhagyhatja a PSG-t, ha annyit fizetnek érte, amennyit a párizsiak fizettek érte a Barcelonának tavaly nyáron.

Az értesülések szerint 2019-ben 220 millió euróért távozhat - 222 millióért vették -, az összeg 2020-ban 200-ra csökken.

A Mundo szerint a Barca-elnök, Josep Bartomeu nem rég közvéleménykutatást végzett a csapat rangidős figuráinál, mit szólnának Neymar visszatéréséhez, és a válasz egyértelműen pozitív volt.

Bár Neymar szakítása a Barcával egyoldalú volt, kivásárolta magát a futó szerződéséből a PSG katari tulajdonosainak a pénzén, volt társai nem nehezteltek rá. Már tavaly októberben visszament őket meglátogatni a 26 éves klasszis, és azóta is járt már náluk.

Neymar azért távozott "Messi árnyékából" - ahogy sokan mondják -, hogy Aranylabdát nyerjen, de a FIFA év játékosa szavazásán a legjobb tízbe sem került be, és a decemberi Aranylabdára is teljesen esélytelen. Igaz, tavasszal három hónapot kihagyott, de hiába lőtt eddig 28 francia bajnokin 27 gólt - és osztott ki egy rakás gólpasszt -, nem értékelik úgy, mint mikor Spanyolországban futballozott.

Ha igaz a neymaros pletyka, Bartomeu elnök a közeljövőben dilemma elé kerül, ugyanis a sajtó szerint

Paul Pogbát is szívesen látná a Barca-öltöző.

Sőt, kifejezetten szeretnék, ha megszerezné a klub. Pogba már most nyáron flörtölt a Barcelonával, és mivel kapcsolata a Manchester United-edző José Mourinhóval egyre pocsékabb, a váltása nem elképzelhetetlen.

Mindkét klasszis viszont - legalábbis egyszerre - szinte biztosan nem fog beleférni a Barcának.

Rovatok