Index Vakbarát Hírportál

96 perces dráma a PL-rangadón

2018. október 20., szombat 15:42 | aznap frissítve

Drámai végjáték után 2-2-re végződött a Chelsea-Manchester United rangadó, a Premier League 9. fordulójában. Két ellentétes félidő, a 96. percben eldőlő meccs és megint egy kis botrány a kispadoknál. Volt izgalom bőven.

Az elmúlt 16 meccséből csak egyet tudott megnyerni a Manchester United a Stamford Bridge-en, Bár jól kezdett José Mourinho csapata, a 16. percben el is lőtte – jobban mondva Lukaku révén el is fejelte – az első félidőben az első és egyetlen helyzetüket. A 21. percben pedig jött a Chelsea gól, egy szöglet után Rüdiger bújt ki teljesen üresen a védők közül és tisztán fejelt tíz méterről a kapuba.

A Chelsea az első félidőben sokkal jobb volt. Rengeteget birtokolta a labdát és aztán hol sétálva, hol Hazard vagy a rendszeresen jobb oldalon kiugró Willian révén folyamatos veszély volt De Gea kapuja előtt.

A MU tehát 0-1-gyel ment a szünetre és a kilenc idei fordulóból nyolcadszor kapott legalább egy gólt. Tavaly az első kilenc fordulóból nyolc kapott gól nélküli meccse volt Mourinhóéknak.

A második félidő rögtön egy Morata, majd egy Hazard bombával kezdődött, pedig csak három és fél perc telt el. Aztán az 54. percben teljesen váratlanul egyenlített az MU. Kepa első védése után a kipattanó labdát Young lőtte, amely két emberen is megpattanva Martial elé került, aki közelről bevágta.

Egy pillanat alatt megfordult a játék képe. A Manchester United – bár több hibával – de egyre jobban futballozott. Sokkal több párharcot nyertek meg a játékosai és kapu előtt is egyre veszélyesebb lett.

A 73. percben pedig már megfordította a meccset. Juan Mata volt az egyik főszereplő, aki a jobb oldalon kétszer is nagyot küzdve tartott meg a labdát. Beadás aztán Martial elé került, aki látványosan csavarta el a bal alsó sarokba.

Utána sem játszott gyengébben a MU. A játékosai elképesztő sokat javultak a második félidőre. A végén hat perc volt a hosszabbítás. Természetesen a Chelsea támadott többet és az utolsó pillanatban egyenlíteni tudott. A kapufára, aztán az egyik játékosról a másikra pattanó labda végül Barkley vágta be közelről.

A végén még a kispadoknál alakult ki botrány, A gólt rezzenéstelen arccal tudomásul vevő José Mourinho elé egy szurkoló ugrott be és mutagott, amire a portugál neki akart ugrani az illetőnek. A végén megnyugodtak a kedélyek, igazságosnak mondható döntetlen született, a Mourinho-érában továbbra sem tudott meccset nyerni a United a Stamford Bridge-n.

Premier League 9. forduló

Chelsea-Manchester United 2-2 (1-0)

Nyitókép: Dylan Martinez/Reuters

Rovatok