Index Vakbarát Hírportál

Ennél furcsább módon nehéz lenne kiállítani egy kapust

2018. október 20., szombat 17:33 | aznap frissítve

Nagy meglepetésre hazai pályán 2-0–ra kikapott az AS Roma a SPAL csapatától az olasz bajnokság kilencedik fordulójában, ráadásul úgy, hogy az utolsó negyed órát emberelőnyben játszhatták le, miután a bíró egy elég fura ítélettel kiállította Vanja Milinkovic-Savicot, a vendégek kapusát.

Az egész a 75. percben kezdődött, amikor a játékvezető időhúzásért sárgát adott Milinkovic-Savicnak, miután a hálóőr a kirúgás előtt elment egy másik labdáért úgy, hogy már volt egy a pályán. A kapus nem nagyon értette, hogy mi történik, neki is állt szájalni a bíróval, közben pedig dühösen kidobta a kezében tartott labdát a pályán kívülre. 

Ez utóbbi logikus lépés volt, hiszen az imént kapott sárgát a labda behozataláért, de a megmozdulás után 

megkapta a második lapját, és így ki is állíttatta magát.

A második sárgát minden bizonnyal az ún. dissent, azaz a játékvezető szóbeli, vagy mozdulattal történő bírálata miatt kapta a szerb kapus, ami a szabályok alapján amúgy végső soron rendben is van, de ettől még az biztos, hogy rendkívül szigorú, szinte érthetetlen bírói döntés született.

A Román végül ez sem segített, a fennmaradó időben még egy szépítő gólt sem tudtak begyötörni, úgyhogy a forduló végére valószínűleg jócskán le lesznek majd maradva az élbolytól.

sradar

Rovatok