Index Vakbarát Hírportál

Gera: Vezérszerepre nem lehet kijelölni, ahhoz fel kell nőni

2018. október 24., szerda 13:30

A 2016-os Európa-bajnokságon a torna egyik legszebb gólját lövő Gera Zoltán most már az olasz kapitány, Marco Rossi segítője a magyar válogatottnál.

Úgy érzi, ő a legfontosabb kapocs most, mert a játékosok neki könnyebben elmondják, mi nyomja a szívüket, ő pedig mindezt megosztja a szakmai stábbal.

"Nekem talán bátrabban fogalmazzák meg a gondolataikat, és az őszinteség nagyon fontos egy olyan időszakban, amikor csapatot építünk” - nyilatkozta a molcsapat.hu-nak.

Örül annak, hogy olyan jó közegben tanulhat, mint ami a válogatottnál van.

Kifejtette, vezérszerepre nem lehet kijelölni valakit, hanem egy játékosnak fel kell küzdenie magát arra a szintre.

"Egy-egy mondat, gesztus, iránymutatás fontos az egész csapat, és külön minden egyes játékosnak. Ez nem olyan dolog, amit megtanul az ember. Belülről kell jönnie, a személyiségből kell fakadnia" - magyarázta.

Gulácsi Péter szerinte képes betöltenie ezt a szerepet, Kádár Tamás is, és Szalai Ádám is abszolút átérzi, mit jelent csapatkapitánynak lenni.

"A sebesség, a játék ritmusa mind-mind olyan dolog, amikhez hozzá kell szokni, és a magyar válogatottnál sok olyan kerettag van, aki ezekkel a körülményekkel csak a válogatott mérkőzésein találkozik. Ez nyilván nem ideális állapot, de ezt lehet kompenzálni, ha a csapat egységesen és szűken játszik" - összegzett.

Rovatok