Index Vakbarát Hírportál

Drámai meccsen bukott pontot a Tottenham

2018. október 24., szerda 15:29 | öt éve frissítve

Borzasztó nehéz helyzetben volt a francia Monaco és az angol Tottenham. Mindkét csapat pont nélkül áll jelenleg, ráadásul előbbi egy csoportba került a már 6 pontos Borussia Dortmunddal és  Atlético Madriddal, utóbbi pedig a szintén 6 pontos Interrel és Barcelonával. Győzniük kellett, ha életben szerették volna tartani a továbbjutási esélyeiket, azonban mindkét csapat kudarcot vallott.

Club Brugge – Monaco 1–1

A Monaco óriási gödörben van, csak 19. a francia bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is borzasztó, a rosszabb gólkülönbsége miatt még a Brugge is előtte van a csoportban. Ennek ellenére kivételesen jól kezdett a vendég csapat, a 32. percben a vezetést is sikerült megszerezni:

Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre, hét perccel később más ismét döntetlen volt az állás:

A második félidőben mindkét csapat próbálkozott, akadtak is helyzetek, de egyik klib sem tudott élni velük: 1-1-es döntetlen lett a mérkőzés vége.

1a

PSV – Tottenham 2–2

A hazai pálya ellenére sem a PSV volt a mérkőzés favoritja, ennek ellenére a hollandok meglepően jól helyt álltak a sokkal jobb erőkből álló Tottenham ellen. Olyannyira, hogy még az első gólt is Dzsudzsák Balázs volt csapata szerezte (igaz, óriási szerencsével):

A bekapott gól után az angolok magasabb fokozatba kapcsoltak, aminek rögtön meg is lett az eredménye: 10 perccel később Lucas egyenlített egy gyönyörű akció végén:

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. A Tottenham dominált, a PSV-nek helyzete sem volt, az angol nyomásnak pedig az 55 percben meg is lett az eredménye: Harry Kane fejelt senkitől sem zavartatva a kapuba.

A mérkőzés ekkor úgy nézett ki, hogy eldőlt. A kapus Hugo Lloris azonban egy szabálytalanság után kiállíttatta magát a 79 percben, pár perccel később pedig de Jong egyenlített. A vége 2-2 lett, a Tottenham öt meccs óta nem tud győzni a Bajnokok Ligájában.

2a

 

(Borítókép: Harry Kane a Tottenham játkosa és csapattársai 2016-ban. Fotó: Clive Rose / Getty Images) 

Rovatok