Index Vakbarát Hírportál

A Nou Camp beleszeretett a Xavi-utódba

2018. október 25., csütörtök 10:39

Két hete már pedzegettük, hogy a Barca egyik nyári igazolása, Arthur Xavira hajaz, bár Iniesta volt mezszámával, a 8-assal játszik. A mozgása, a passzai, a húzásai, az egész ember felépítése detto Xavi.

A szerda esti Barca-Inter után az érzés csak erősödött, legutóbb Valenciában villogott, a Nou Camp először csodálhatta meg a 22 éves brazilt, akinek a pár héttel korábbihoz képest az önbizalma is egyre inkább kezd megjönni.

Pedig próbálták elvenni, az olaszok előre tudhatták, hogy őt jobb kivenni a játékból, a közvetlenül a kezdés utáni első két interes megmozdulást nézzék:

Arthurt ez inkább spanolhatta, egész meccsen kiválóan tette a labdát, és most már nem csak biztonsági megoldásokat választott. Azt hogy milyen technikás, ez a két méteres megkerülős csel jól jelzi:

Hogy mer kockáztatni, és a saját tizenhatosánál sem ijed meg, mi sem bizonyítja, jobban, mint ez a mozdulatsor, amibe két xavis fordulatot is beletett:

A legjobb, de legalábbis leglátványosabb passza viszont a hajrában jött, ebből indult egy kontra, ami Coutinho kapufájával végződött:

Valverde edző a 78. percben, még 1-0-nál mégis lecserélte Arthurt. A Barca-stadion ritkán fütyül, de most megtette, Valverde edzőnek szólt, de a tréner megindokolta: kicsit megrúgták a középpályást, megérezte, és mivel vasárnap jön az újabb nagy meccs, a Real Madrid megy az El Clasicóra, nem akart kockáztatni.

Aki Arthur összes passzát, teljes produkcióját meg a cseréjét is megnézné az Inter elleni meccsről, az alábbi négyperces videóban megteheti.

Arthur vs Inter (24/10/18)

Rovatok