Index Vakbarát Hírportál

Helyzetük sem volt, tisztelet a játékosoknak

2018. október 25., csütörtök 23:54

A Mol Vidi úgy verte meg a PAOK-ot idegenben, hogy egyszer sem került igazán nagy nyomás alá az Európa Ligában. Sem a kezdés után, sem amikor vezetést szerzett, a görögök nem szorították a kapujához a magyar csapatot, amit gyakorta látni. A kétgólos magyar előnyben sem volt az az érzésünk, hogy a görögök esetleg egy nagy hajrával feljöhetnek. 2-0 maradt, és ha Hodzic belövi a ziccerét, a csoport második helyére kapaszkodhatott volna a magyar bajnok.

Egy szögletet rúgtak a mieink, abból gól lett, igaz a hazaiaknál volt többet a labda, de 3-3 volt a kapuralövések aránya.

A PAOK a Benfica ellen vérzett el a BL-playoffban, a Vidi az AEK-kel szemben. Az azóta eltelt két hónapban a magyar csapat játékban inkább fejlődött, a görögökön csak azt nem lehetett látni, milyen tervvel nyernék meg ezt a meccset. Razvan Lucescu ugyan elmondta a meccs előtt, nem veszik a félvállról a Vidit, a pályán inkább az érződött rajtuk, valahogy majd csak rúgnak (találnak) egy gólt, utána meg besöprik a három pontot. Azt hitték, kevés energiával is lehozható ez a találkozó.

Tévedtek, nem így lett.

Kovácsik Ádám fejsérülése után most tért vissza a kapuba.

„Megszenvedett velünk a PAOK, igazi csapatmunka volt a legyőzésük. Nagy bravúr nem kellett tőlem, de magabiztosságot sugalló védésem volt több is. Arra számítottam amúgy, több dolgom lesz. Ha máskor nem, a beíveléseknél. De nem volt ilyen. Túl sok dolga a Vidi kapusának nincsen, ehhez már otthon hozzászokhattunk, most itt is ez történt” – magyarázta a Sport1-en a meccs után.

Juhász Roland azzal kezdte, ha kívülről izgalommentesnek is tűnt, volt ebben a győzelemben munka bőven.

„A legfontosabb: megvalósítottuk, amit begyakoroltunk. Tudtuk, hogy náluk lesz többet a labda, de profi módon lehoztuk a meccset. Eredményesek voltunk végre, sokat tettünk a győzelemért. Nem voltak elveszett labdák, küzdöttünk, az első gól jól szimbolizálja, mert az ellenfél bedobása után jött a találatunk.”

Rögtön hozzátette, helyén kell kezelni ezt a győzelmet, mert ugyan nyílttá tették a csoportot, ami a tervük volt, de a neheze még csak most jön.

A tanulság pedig annyi, hogy a szervezettségből nem szabad engedni. A sok gyakorlás pedig, például a pontrúgásoknál, eredményt hoznak.

A Vidi szerb edzője, Marko Nikolic is a fegyelmezettségre tért ki először.

„Nagyon jó mérkőzés volt. Komoly helyzet nélkül maradt az egyébként jó képességű ellenfél, amiért tisztelet a játékosoknak. Kiegyenlített lett a csoportunk. Azért jöttünk ide, hogy versenyképesek legyünk az EL-ben. Most már a Kisvárda elleni meccsre készülünk.”

Nikolics az első pillanattól azt mondta, nemcsak kirándulni érkeztek az Európa Ligába, hanem pontokat szeretnének, és megmutatni az erejüket. Megtörtént.

November nyolcadikán a PAOK érkezik az Üllői útra.

(Borítókép:  Kovács Tamás / MTI)

Rovatok