Index Vakbarát Hírportál

Olyan statot produkált a Vidi, képtelenség belekötni

2018. október 26., péntek 09:50

Simán győzött a Videoton csütörtök este az Európa Ligában, 2-0-ra verték idegenben a PAOK Szalonikit. A görögöket az első félidőben egy kontragóllal és egy szöglet utáni fejessel sokkolták, annyira, hogy azok a szünet után sem tudtak semmit mutatni.

A labda kétszer került a magyar kapu közelébe, először Vinicius keresztezett, elhozta a labdát, a csatár csak fellökni hozta, majd a négyperces hosszabbításban volt egy szélről rácsavart szabadrúgása a csere Biesewarnak, magasan ez volt a legnagyobb lehetősége a hazai csapatnak. Kovácsik kapus szögletre tolta ki a labdát.

Már a középpálya tökéletesen zárt, a görögök olyan pocsékul próbálták tologatni a labdát, és olyan szörnyen keveset mozogtak, hogy a Vidi - nagyon jól koncentrálva - felőrölte őket még bőven a tizenhatosa előtt. Marko Nikolics edző nem kis érdeme ez a szervezettség.

Magyar klubokra nem jellemző védekezési statisztikát produkáltak: minden felszabadítási kísérletük összejött: 33-szor próbálták kirúgni, kihozni, elrúgni a labdát, 33-szor sikerült.

Ez volt az alapja, hogy napra pontosan hat év után újra EL-meccset tudott nyerni a Videoton, 2012. október 25-én a Baselt verték itthon 2-1-re. Azóta magyar csapat nem is győzött a sorozatban, mostanáig.

A csoportot a Chelsea hibátlanül vezeti 9 ponttal, a BATE-nak, a PAOK-nak és a Vidinek is 3-3 pontja van három körrel a vége előtt, vagyis bármi megtörténhet. Két hét múlva Vidi-PAOK, azt nyerniük kell a fehérváriaknak, csak akkor lehet bármiről beszélni a folytatásban.

Rovatok