Index Vakbarát Hírportál

A Hertha 91. perces büntetővel mentett a Dortmund ellen

2018. október 27., szombat 17:31

A Borussia Dortmund megőrizte veretlenségét a Bundesliga kilencedik fordulójában is, de a Hertha örülhet a 2-2-es döntetlennek, amit egy 91. percben lőtt büntetővel harcolt ki Dárdai Pál csapata.

A Dortmund 4-0-ra nyert a Bajnokok Ligájában az Atlético Madridban, a meccs előtt megkérdezték Dárdait is, hogy látta-e az ellenfelet, amire ő azt válaszolta, hogy a feleségével volt moziban, ahol a Hogyan lehet megverni a Dortmundot? című filmet nézte. Ez a Bundesligában a szezonban még senkinek nem sikerült, a Borussia veretlenül, a legtöbb rúgott és a legkevesebb kapott góllal áll az élen. 

A Dortmund az első percektől kezdve beszorította a Herthát, gyorsan jöttek is a helyzetek, de jól védekezett a berlini csapat, ami csak néhány kontrára vállalkozott. A Dortmund több mint 60 százalékban birtokolta a labdát a meccs első negyedórájában.

A 17. percben úgy nézett ki, hogy a Herthát megtörték, Sancho talált kapuba, de bő másfél perc múlva törölték a gólt, a videóbíró szerint a gólpasszt adó Marco Reus lesen volt. A felvételek alapján néhány centi múlt. 

A Dortmund vezető gólja

Tíz perccel később már a videóbíró sem segített, a Dortmund továbbra is uralta a játékot, egy jó kontrából szerezte meg végül a vezetést. A félpályáról Reushoz került a labda, aki aztán a kapu előtt a másik oldalon üresen érkező Sanchóhoz passzolt, neki már csak be kellett gurítani a kilépő kapus mellett (1-0). 

A gól után a Dortmund egy kicsit visszavett, a Hertha élt a lehetőséggel, területet nyert a már többpasszos játékával. A 41. percben aztán egy kontrával egyenlített is Dárdai csapata. A berlini 16-os előtt Mittelstädt lépett bele egy passzba, indult is, majd a középen megúszó Kalou elé tette a labdát. A csatár levette, aztán a kapusról a kapuba pattintotta (1-1).

A Hertha egyenlítő gólja

A második félidő elején a Hertha kétszer is közel volt a vezetéshez, Kalou került újra helyzetbe két perc után, majd Darida kapott remek passzt Lazarótól. Nem sokkal tekeredett kapu fölé a cseh lövése. 

Tíz perc után aztán megint a Dortmund kezdett dominálni, eléggé beszorult a Hertha. Jarstein védett egy jó fejest, de a 61. percben már tehetetlen volt. A védelem nagyot hibázott, középen két érkező is volt, Hakimi passzát Reus átlépte, így a hosszún Sancho egy rövid gurítással megszerezte második gólját (2-1).

A Dortmund ezután is kézben tartotta a meccset, a Herha nem nagyon tudott kijönni a szorításból, de a hajrában veszélyes lett. A 88. percben Bürki bravúrral védett egy közeli lövést. Egy perccel később viszont pont a kapus hibázott, üresen hagyta a kapuját, amikor kijött egy beívelésre, de nem tudta megfogni a labdát, amit szerencsére a herthások egy védőbe lőttek. 

Kalou büntetője a 91. percben

A 90. percben a Hertha-nyomás 11-est ért, Selkét buktatta Zagadou, a büntetőt pedig a Kalou simán belőtte. A 2-2 pedig a végeredmény is lett. 

Jegyzőkönyv:

Eredmények:

Rovatok