Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant a Leicester City tulajdonosának helikoptere

2018. október 27., szombat 22:10

A Leicester City tulajdonosának helikoptere szenvedett balesetet a Premier Leauge-ben játszó klub stadionjának közelében, szombat este.

A Twitteren terjedő képek azt mutatják, hogy a helikopter kigyulladt, nagy lánggal égett.

Hogy kik tartózkodtak a helikopteren, és mi történt velük, arról egészen vasárnap délelőttig nem érkezett hír, ekkor viszont több forrás is megerősítette, hogy a helikopteren tartózkodott a gép (és a Leicester) thai tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha. A Reuters úgy tudja, hogy öten voltak a helikopteren, és az egyik utas, Srivaddhanaprabha egyik lánya volt.

A Leicester szombaton este otthon, a King Power stadionban 1-1-et játszott a West Hammel. A baleset egy órával a meccs lefújása után, helyi idő szerint este fél kilenc körül történt. 

A klubtulajdonos gyakran távozik londoni otthonába helikopterrel, ami a kezdőkörből szokott felszállni. Most is így történt. A Daily Mailnek nyilatkozó szemtanúk szerint a helikopter nem sokkal a felszállása után szenvedett balesetet, nem tudta folytatni az emelkedést, irányíthatatlanná vált és a stadion melletti parkolóra zuhant. Azt gyanítják, hogy a baleset a helikopter hátsó rotorjának meghibásodása okozta. Ahogy földbe csapódott a gép, felcsaptak a lángok. 

Egy stadionnál lévő, szabadúszó fotós, Ryan Brown azt mondta a BBC-nek, hogy a helikopter motorja leállt, majd daráló hangot hallatott, végül elnémult a gép, és tehetetlenül pörgött. A zuhanás után azonnal egy tűzgömböt látott.

A parkoló közelében több szurkoló tartózkodott még ekkor, de ahogy látták a gépet, rohanni kezdtek.

A Sky azt írja, nagyjából húsz vendéget szoktak helikopterrel szállítani a hazai meccsek után, ezért sem lehet tudni, hogy kik utazhattak vele a baleset idején. Egyelőre annyit tudni, hogy Vichai Srivaddhanaprabha fia, Aiyawatt, aki egyben helyettese is nem ült a gépen, ahogy John Rudkin futballigazgató sem. Meg nem erősített információk alapján, Srivaddhanaprabha a helikopteren volt.

A klub egyelőre csak egy rövid közleményt adott ki, amelyben azt írják, együttműködnek a rendőrséggel és a mentőkkel. Újabb közlemény kiadását ígérték, amint több információjuk lesz. 

Ki az a Vichai Srivaddhanaprabha?

A mára dollármilliárdossá váló Vichai Srivaddhanaprabha 1989-ben egy bangkoki vámmentes bolttal alapozta meg vagyonát. Később megalapított a King Powers néven már vámmentes bolthálózatot üzemeltetett. Kizárólagosságot kapott több thaiföldi reptérre és kereskedelmi központra. Srivaddhanaprabha mára a tíz leggazdagabb thaiföldi között van.

Az üzletember 2010-ben hároméves mezszponzori szerződést között a Leicester Cityvel, majd meg is vásárolta az akkor másodosztályú klubot. A hírek szerint 39 millió fontot fizetett érte. Srivaddhanaprabha elég sokat, 160 milliót költött a klubra és az új stadionra, népszerű lett a szurkolók körében, és nemcsak azért, mert születésnapjain ingyen sört és hot dogot kaphattak. A Leicester vele kezdett el nagyra nőni, 2014-ben a csapat megnyerte a Championshipet, majd 2015/16-ban a Premier League-et is, amivel az egyik leghihetetlenebb futballsztorit hozták össze. 

Borítókép: Andrew Yates (Reuters), tűzoltók vizsgálják a kiégett helikoptert a King Power stadion mellett

Rovatok