Index Vakbarát Hírportál

Esélye sem volt a Fulhamnek a City ellen

2018. november 1., csütörtök 23:17

Az angol bajnokságot vezető Manchester City hazai pályán fogadta a kiesőjelölt Fulhamet a Ligakupában. A mérkőzés favoritja a City volt, ennek megfelelően könnyedén le is győzte ellenfelét, azonban Kevin De Bruyne miatt nem felhőtlen az öröm Manchesterben.

A hazai csapat már a 18. percben előnybe került, a 19 éves spanyol támadó, Brahim Diaz volt eredményes. Ezután végig a Fulham kapujánál zajlott a játék, hatalmas bravúr volt a vendégektől, hogy kihúzták egyetlen kapott góllal az első félidőt. A második játékrész ugyanakkor ott folytatódott, ahol előző abbamaradt, a City pedig Diaz második góljával el is döntötte a találkozót a 65. percben.

Bár csak két gól született a mérkőzésen, a hazai csapat fölénye elképesztő volt: 65 százalékos labdabirtoklás mellett 27-szer lőttek kapura a manchesteriek, míg a Fulhamnek összesen öt próbálkozása volt 90 perc alatt.

Ugyanakkor így sem lehet maradéktalan élegedet a hazai csapat: a meccs hajrájában megsérült Kevin De Bruyne, miután Fosu-Mensah ráesett a térdére. A belgát ezután le kellett cserélni, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a támadó sérülése.

Rovatok