Index Vakbarát Hírportál

Mbappe pazar gólja, hibátlan a PSG 12 forduló után

2018. november 2., péntek 22:40

A francia bajnokság 12. fordulójának nyitómeccsét az éllovas PSG játszotta, és nagyobb rangadó nem is jöhetett volna, hiszen a második Lille-t fogadta Thomas Tuchel valamint Lőw Zsolt másodedző csapata.

Aktívabb volt a hazai csapat, de sokáig nem tudta berúgni a vezető gólt. Volt esélye rá Neymarnak, di Maria kis híján szögletből lepte meg riválisuk kapusát.

A 70. percben aztán Neymar egy nem túl jó indítással ugratta volna ki Kylian Mbappét, de mivel a védő sarkán irányt változtatott, így pont jó lett a világbajnok franciának.

Aki felnézett, és azonnal tudta, hogy a bal sarokba kell csavarnia, a gondolatot pedig tett követte, és remek mozdulattal oda is rúgta a labdát.

Hat perccel a befejezés előtt Neymar megpattanó lövése is a kapuban kötött ki. A Lille a 93. percben tizenegyeshez jutott, a kapuba visszakerülő olasz világbajnok Buffon rajta volt Pepé lövésén, de erős volt, és nem tudta kiütni a bal felső sarokból.

Így 12 forduló után a lehetséges 36 pontból valamennyit begyűjtötte a PSG.

A BL-ben viszont kedden komoly kihívás vár a párizsiakra, hiszen Nápolyban lépnek fel, és a továbbjutásuk jelentős veszélybe kerül, ha kikapnak.

Rovatok