Index Vakbarát Hírportál

Könnyekkel indult a Leicester bajnokija tulajdonosa halála után

2018. november 3., szombat 17:30

A Cardiff City–Leicester City bajnoki meccset a vendégcsapat meghalt tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának dedikálták a Premier League-ben. A thai, csak The Boss-ként (A főnök) emlegetett tuladjonos a múlt héten helikopterbalesetben vesztette életét. A Leicester keddi Ligakupa meccsét még lemondta, de szombaton már játszani akart a bajnokságban.

A tulajdonos megkezdett hagyományok folytatódtak, a Leicester szurkolók az indulásuk előtt ingyenreggelit kaptak a King Power stadionban. A klub menedzsere, Claude Puel azt mondta, ez a nap az érzelmekről fog szólni, így az eredmény egyáltalán nem fontos.

 A játékosok Srivaddhanaprabhát ábrázoló mezben mentek ki a Cardiff stadionjába, de sok szurkoló is ezt a pólót viselte, olyanokat is lehetett látni az angol lapok tudósításaiban, amin a Khun Vichai az én álomgyárosom, vagy a Vichai, a mi örökös hősünk feliratok szerepeltek. Több helyen R.I.P Vichai (nyugodj békében) molinókat feszítettek ki.

A Leicester-tulajdonost gyászolták a Cardiff elleni meccs előtt

A mérkőzés egyperces gyászszünettel indult, a csapatok a kezdőkörben álltak fel, többen, mint például Kasper Schmeichel sírva fakadtak, miközben stadion kivetítőjén a balesetben meghalt öt áldozat fényképét vetítették.

A tulajdonost vasárnap Thaiföldön temetik el buddhista szokások szerint, a játékosok is ott lesznek, a meccsük után Bangkokba repülnek.

Bár nem volt fontos az eredmény, a Leicester megnyerte a meccset 1-0-ra Gray 55. percben szerzett góljával.

Rovatok