Index Vakbarát Hírportál

Eltörték az állkapcsát, kiverték a fogát az éjszakázó szlovák válogatott futballistának

2018. november 4., vasárnap 18:27

A dunaszerdahelyi DAC honlapjának híre szerint vasárnapra virradó éjjel Pozsonyban brutális támadás érte klub válogatott játékosát, Ľubomír Šatkát.

A 22 éves védőt arcon ütötték, aminek következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Szlovák sajtóhírek szerint a játékosnak eltört az állkapcsa, kitört a foga, felrepedt a szája és komoly zúzódás keletkezett az arcán. Az eset után Šatkát kórházba szállították, ahol CT-vizsgálaton esett át, ez szerencsére nem állapított meg további súlyos következményeket.

A játékost így az ellátását követően hazaengedték, a továbbiakban otthon gyógyul. A lehetséges visszatérésére azonban még sokat kell várni az orvosok szerint, mert a fejpárbajok jó ideig veszélyt jelenthetnek az egészségére. Az előzetes vélemények szerint így idén már nem léphet pályára.

A támadót a helyszínen elfogták, a rendőrség előállította és vádat emelt ellene. 

Šatka  egyike volt azoknak a játékosoknak, akiknek a válogatott összetartás alatti éjszakai kimaradása miatt október elején lemondott tisztségéről a végtelenül csalódott szlovák szövetségi kapitány, Jan Kozak. Egyelőre nincs hír arról, hogy a válogatottnál történt incidensnek volt-e köze a mostani támadáshoz.

Rovatok