Index Vakbarát Hírportál

Komikus bénázás indította be a Manchester City gálaműsorát

2018. november 4., vasárnap 20:03

Az angol bajnokság címvédője és vesztett pontok tekintetében listavezetője, a Manchester City a már idejekorán a kiesés elleni harcra berendezkedő Southamptont fogadta a Premier League 11. fordulójában. A két csapatot alkotó labdarúgók közti minőségi különbség az eredményben is tökéletesen megmutatkozott, Pep Guardiola csapata 6-1-es győzelemmel intézte el ellenfelét a vasárnap délutáni mérkőzésen.

Az alaphangot Wesley Hoedt öngólja adta meg, a holland középhátvéd mozdulata igazán szerencsétlenre sikerült, de társainak a tizenhatos előterében bemutatott csetlése-botlása sem festett hízelgő képet a Southamptonról.

A 6. percben kapott öngól aztán annyira megfogta a vendégeket, hogy utána 12 perc alatt kaptak még kettőt, előbb Agüero, majd Silva talált be, ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés.

Igaz a vendégek a 30. percben büntetőből szépítettek Danny Ings révén (3-1), ám erre a City újabb 3 góllal felelt, előbb Sterling duplázott a 45. és a 67. percben szerzett gólokkal, majd az utolsó percben Sane állította be a végeredményt.

A manchesteri gólfesztiválnál is kifejezőbb képet fest a mérkőzésről az alábbi helyzet, amiből ugyan nem lett gól, de az tökéletesen látszik belőle, hogy mennyire felborult a pálya. A jelenet során a bajnok játékosai hat passzt és több sikeres cselt mutattak be a Southampton tizenhatosán belül, a vendégek becsülettel csúsztak-másztak, ami ezúttal elég volt a gól elkerüléséhez, de ilyen nyomásból 90 perc alatt nyilvánvalóan csak nagy zakó lehet.

A másik vasárnapi mérkőzésen a Chelsea hazai pályán 3-1-re legyőzte az ugyancsak londoni Crystal Palace-t. A Chelsea mindhárom gólját spanyol játékos szerezte, a borzasztó időszakon áteső, de végre formába lendülő Álvaro Morata duplája mellett Pedro volt eredményes, azaz a Chelsea mindhárom gólját spanyolok szerezték.

A győzelemmel a nyáron a Napolitól érkező olasz edző, Maurizio Sarri által vezetett Chelsea feljött a második helyre a tabellán.

Premier League, 11. forduló, vasárnapi mérkőzések:

Szombaton játszották:

hétfőn játsszák:

(via MTI)

Rovatok