Index Vakbarát Hírportál

Rossi nem lát okot Dzsudzsák Balázs mellőzésére a válogatottból

2018. november 4., vasárnap 21:05 | aznap frissítve

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport műsorában beszélt az általa eddig mellőzött Dzsudzsák Balázsról. Az Egyesült Arab Emírségekben futballozó szélső legutóbb júniusban, a fehéroroszok elleni 1-1-es döntetlen alkalmával játszott az akkor még Georges Leekens irányította válogatottban.

A műsorban Rossi így nyilatkozott a játékosról:

„Mindig is nagyra értékeltem a technikai és taktikai tudását, valamint azt az erőfeszítést és büszkeséget a címeres mezre, a csapatkapitányságra, ami az Európa-bajnokságig jellemezte. Eddig azért nem hívtam be, mert nem volt klubja, nem edzett és nem játszott. De onnantól, hogy edz, jól játszik, és tudom, hogy plusz munkát is végez, nem látok okot a mellőzésére".

Rossi azt is elmondta, hogy jó játékosnak tartja Dzsudzsákot, akit vezérnek tart és szerinte

jó hatása lehet a keretre, mert erős és jó személyisége van. Remélem, a jövőben csatlakozhat hozzánk, és úgy fog erősíteni minket, ahogy azt gondoljuk

A 31 éves, 96-szoros válogatott játékosnak szeptember közepéig nem volt csapata, ekkor az al-Ittihad Kalba szerződtette, ahol azóta 7 meccsen játszott és 3 gólt szerzett (kettőt büntetőből). 

A válogatottra még két tétmérkőzés vár az évben, a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó két fordulója. November 15-én Észtországot, majd november 18-án Finnországot fogadjuk a Groupama Arénában.

Ön lát okot Dzsudzsák Balázs mellőzésére a válogatottból?

  • 4424
    Igen
  • 2407
    Nem

(via Nemzeti Sport)

Rovatok