Index Vakbarát Hírportál

Ibra: Az angol bajnokság túlértékelt, képzeljék, ha 25 évesen megyek oda

2018. november 6., kedd 08:01

A hatalmas egójáról és fantasztikus játéktudásáról egyaránt ismert svéd csatár rövid, ámde emlékezetes időszakot töltött a Manchester Unitednél. Ibrahimovic a 2016-2017-es szezonra igazolt Angliába, ahol súlyos térdsérüléséig maximálisan bizonyította, hogy egyáltalán nem volt igazuk azoknak, akik szerint 35 évesen hiba volt a Premier League-et választania.

A korábban az Ajax, a Juventus, az Inter, a Barcelona és a Paris Saint-Germain csatáraként is számtalan bajnoki címet és kupát nyerő játékos 2016 nyarán került a Unitedhez, ahol a szezonban összesen 28 gólt szerezve egyértelműsítette, hogy zajos tévedés volt őt túlságosan öregnek titulálni az angol bajnoksághoz.

Ibrahimovic természetesen sosem kételkedett benne, hogy Manchesterben is sikeres lesz, sőt a FourFourTwonak adott interjújában egyenesen azt mondta, hogy könnyebbnek találta a az angol bajnokságot a vártnál.

"Jelentős pályafutással a hátam mögött érkeztem Angliába - különböző országokban játszottam, különböző csapatoknál -, az emberek mégis azt mondták, hogy hiba volt idejönnöm, mert ha Angliában megbukok, akkor mindenki azt gondolja, hogy mégsem vagyok elég jó."

Mindenki a döntés ellen volt, de tudják mit? Ettől akartam csak igazán Angliába jönni. Ez adta az igazi adrenalint

- mondta a döntés hátteréről Ibrahimovic, akit az angol bajnokságban aztán tényleg némi meglepetés ért, de nem pont az, amire a váltás ellenzői gondoltak.

Szerettem a Premier League-et. Nagyon motiválónak és izgalmasnak tartottam. Óriási figyelem irányul erre a bajnokságra, bár azt kell mondjam, hogy a minősége enyhén túl van értékelve, ami a játékosokat, a technikai kvalitásokat illeti.

"De a tempó nagyon gyors. Szóval lehetsz te akár a legjobb, ha az iramot nem tudod kezelni, akkor nem leszel sikeres"

- fejtette ki a svéd, majd elmondta, hogy végtelenül boldog és büszke a manchesteri időszakára és a csapattal a sérüléséig nyert Ligakupára, illetve Charity Shieldre. De legfőképp a szurkolók tették boldoggá, akik miatt örökre kötődni fog a klubhoz.

Az interjú persze nem lett volna teljes, ha nem szúr oda egy zlatanosat a benne kétkedőknek is.

Ahogy mondtam, örülhetnek, hogy nem igazoltam Angliába 10 évvel korábban. Mert ha ilyen dolgokra voltam képes 35 évesen, akkor gondolhatják, mi lett volna, ha 25 vagyok. Akkor az egy teljesen más történet lett volna.

Majd hozzátette: "Amikor idejöttem, azt mondták, már tolószékkel közlekedek. Mindenki csak erről beszélt, az egész Premier League. Aztán én ültettem be őket a székbe, ez voltam én."

Ibrahimovic sikeres 2016-17-es szezonjának végül térdszalagszakadás vetett véget. A következő szezonban újra szerződést kapott a klubtól, de ezt Jose Mourinho segítségével végül felbontották, hogy Amerikába igazolhasson, ahol az LA Galaxy játékosa lett. Az amerikai kalandot aztán elég stílszerűen kezdte. És 22 góllal zárta.

Rovatok