Index Vakbarát Hírportál

Barca, Inter, Spurs: őrült hajrák a BL-ben

2018. november 7., szerda 00:04

Izgalmas volt a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulójának keddi játéknapja, legalábbis a meccsek hajrája. Kikapott a Liverpool, 1 perc 54 másodperc alatt lőtt gólt a Barcelona szupercseréje, visszavágott a 4-0-s vereségért az Atlético Madrid, a hajrában menekült meg az égéstől a Tottenham, a PSG és a Nápoly pedig megint nem bírt egymással.

A nap rangadója egyértelműen az Inter-Barcelona volt. A katalán csapatnál most sem játszott Lionel Messi, bár elutazott Milanóba, hétfőn edzett is, a meccsre végül be sem nevezték. Persze így is a Barcelona volt a mérkőzés esélyese.

A találkozó nagy iramban kezdődött, mindkét csapatnak akadtak helyzetei, de egyértelműen a Barcelona játszott jobban. Az Internél Handanovic ihletett formában védett, egyértelműen ő volt az olaszok legjobbja, így hiába voltak Luis Suareznek és Coutinhónak is komoly helyzetei, gól nélkül ért véget az első félidő.

Messi helyzetkihasználása nagyon hiányzott a katalánoknak, akik az utóbbi három, argentin nélküli meccsükhöz képest temérdek lehetőséget szalasztottak el.

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, Valverde lehozta a pocsék napot kifogó Dembelét, és beküldte a 21 éves Malcomot a 81. percben. A brazil tehetség pedig nem húzta az időt, 1 perc 54 másodperccel később remek góllal megszerezte a Barcelonának a vezetést.

Az Inter tudott reagálni, Icardi pár perccel később egyenlített, miután Busquets egyszerű megoldás helyett a 11-espontnál próbálta megjátszani a labdát, a lepattanóra meg lecsapott az argentin 9-es: Sergi Roberto védekezésben teljesen tehetetlen volt ellene, így 1-1-gyel végződött a nap legnagyobb rangadója. Icardinak ez volt a második lehetőségféléje a meccsen, kihozta a maximumot az Inter meccséből.

Csoport

A csoport másik meccsén a Tottenham a 80. percig égett hazai pályán a PSV ellen, Harry Kane aztán kétszer is megvillant a hajrában, így életben tartja a továbbjutási esélyeit. Első gólja makulátlan lövés, a másodiknál a fejese viszont két védőn is megpattant, nem kis mázli kellett, hogy bemenjen.

A Barcelona már biztos továbbjutó,

de nem csoportelső, és ezt nagyon sajnálhatja: ha lehozza 1-0-val az utolsó 6 percet, fix első lenne, és utolsó két meccsén a teljes első csapatot pihentethetné,

így még elméletileg egy győzelem kell az első helyhez.

Megúszta a Liverpool, revánsot vett az Atlético

A Liverpool meglepetésre 2-0-ra kikapott a szerb Crvena Zvezdától, így lépéshátrányba kerülhetett volna a Napoli-PSG győztesével szemben. A két csapat viszont Párizs után Nápolyban sem bírt egymással (bár a PSG egy elmaradt tizenegyest legalább számon kérhetne a bírón), így az angol csapat megőrizte a csoportelsőségét.

Bernat ügyes gólt lőtt Nápolyban, vezetett a PSG, a Napoli támadható büntetőből egyenlített. Az még oké, hogy a lest felülírta, hogy Thiago Silva meg akarta játszani a labdát, csak rosszul ért bele, Callejon utána viszont rátalpalt a labdára. A bíró ezzel nem foglalkozott, az meg egyértelmű, hogy Thiago Silva és Buffon felborította.

Csoport

Az Atlético Madrid az előző fordulóban szenvedett 4-0-s vereség után hazai pályán könnyedén legyőzte a Dortmundot 2-0-ra. A csoportot továbbra is a Dortmund vezeti, a németeknek és a spanyoloknak is 9 pontjuk van, de jobb a BVB az egymás elleni mérlegükben. Mindkét csapatnak elég egyetlen pont a hátralévő két meccsen, hogy meglegyen a biztos továbbjutás.

A Porto nagyon könnyedén győzte le 4-1-re a Lokomotiv Moszkvát, 10 pontjával favorit a továbbjutásra, bár matematikailag még nem örülhet. A Bundesligában 14. Schalke is győzni tudott, a Galatasaray ellen, csak két pont a hátránya a portugálok mögött, jó helyzetből várhatja a folytatást.

Végeredmények:

(Borítókép:  Stefano Rellandini  / Reuters)

Rovatok