Index Vakbarát Hírportál

Fordulatos meccsen nyert a Roma és a Valencia

2018. november 7., szerda 18:53

CSZKA Moszkva–AS Roma és Valencia–Young Boys meccsekkel indult a Bajnokok Ligája csoportkör negyedik fordulójának szerdai játéknapja. A Roma nagyon közel került a továbbjutáshoz, a Valencia pedig, ha ideiglenesen is, de megelőzte a Juventusszal játszó Manchester United. 

CSZKA Moszkva–AS Roma

A mérkőzés favoritja egyértelműen az AS Roma volt, ami az előző körben 3-0-ra győzte le a moszkvai klubot. Ennek megfelelően rögtön bekezdtek az olaszok, és egy szöglet után már a 4. percben megszerezték a vezetést. A gólszerző a védő Konstantinos Manolas volt.

Több gól már nem született az első félidőben, bár ez nem a hazaiakon múlott – Alessandro Florenzi összehozta az idei BL-szezon egyik legnagyobb bénázását:

A második játékrészben felpörögtek az események, nagyon akart az orosz csapat, az 50. percben pedig ki is egyenlített:

Nem tartott sokáig az orosz öröm. A Roma megrázta magát, Pellegrini pedig eldöntötte a mérkőzést:

2a

Valencia–Young Boys

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, Mina góljával már a 14. percben előnybe került a Valencia:

A Young Boys nem tört meg a bekapott gól után, bátran és lelkesen játszottak a svájciak, a 37. percben pedig teljesen megérdemelten ki is tudtak egyenlíteni. 

Öt perccel később azonban ismét átvette a vezetést a spanyol csapat, megint Mina volt a gólszerző.

A svájci csapat nem játszott rosszul, azonban a kapu előtt messze nem tudott olyan hatékony lenni, mint a Valencia. Ez a második félidőre sem változott, a spanyolok az 56. percben pedig a harmadik góljukat is megszerezték:

A Young Boys ezután még próbálkozott, de egy piros lapon kívül semmi nem jött össze a svájci csapatnak, így 3-1-re győzött a Valencia.

1a

Rovatok