Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossit eltiltotta az UEFA

2018. november 7., szerda 18:15

Eltiltotta Marco Rossit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága, így a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem ülhet le a kispadra az észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Az olasz szakembert azért büntették meg, mert a görögök elleni, idegenbeli NL-meccs alatt és után sportszerűtlenül viselkedett.

Az UEFA fegyelmi testülete először három mérkőzésre tiltotta el a szövetségi kapitányt, de az MLSZ kezdeményezésére Rossi elmondhatta a saját verzióját a szövetségnek. Ennek köszönhetően az eltiltás mértékét háromról két találkozóra módosította az UEFA, a másodikra vonatkozó eltiltás végrehajtását pedig egy évre felfüggesztette. 

Ahogy azt korábban is és a mai napon a bizottság tagjainak is elmondtam, őszintén sajnálom a történteket. Különösen azért, mert sosem állt szándékomban tiszteletlenül viselkedni a játékvezetőkkel szemben. Az érzelmeim, a szenvedélyem sokszor túlzottan el tudnak ragadni egy-egy mérkőzés alatt, és ez nem helyes dolog. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben.

– idézi Rossit az MTI. 

A magyar válogatott jövő csütörtökön 20.45-től játszik az észtekkel a Groupama Arénában, három nappal később pedig ugyanott a finnekkel mérkőzik a Nemzetek Ligájában.

Rovatok