Index Vakbarát Hírportál

Újra lecsapott az uruguayi átok

2018. november 7., szerda 10:16

Beindította a Galatasaray meccsét a Schalke ellen Németországban a törökök kapusa, Fernando Muslera: épp csak eltelt 3 perc a mérkőzésből, amikor ugyan jól jött ki egy könnyen fogható labdára, ám kicsúszott vele a tizenhatosról. Guido Burgstaller köszönte, bár nem volt könnyű, berúgta az üres kapuba.

A Galata meccse innen hegymenet lett, nem ők a legjobbak Európában, ezt tudják, idegenben a BL-ben mindenhol nehéz, nem is voltak képesek visszajönni, 2-0-ra kikaptak. Pedig kezdésnél csak 1 ponttal voltak a Schalke mögött a csoportban a harmadik helyen, most már néggyel vannak.

Muslera hibái persze legendásak, sokkal több potyát kapott már tizenévnyi karrierje alatt, mint mondjuk napjaink legdivatosabb potyakapusa, az exliverpoolos Karius, mégsem jut annyira a szerencsétlenkedés eszünkbe róla, mint német kollégájáról.

Pedig gondoljunk csak rá, hogy ejtette ki Uruguayt az idei vb-ről, amikor bevédte Griezmann közepesnél is gyengébb lövését. Ha csak a válogatottat nézzük is, nehéz összeszedni a hibáit. Nincs meg egyből, de Luis Suarez híres kezezése a 2010-es vb-n is Muslera miatt történhetett meg, amint felidézi azt az alábbi videó.

A Galatasarynál is tudnának róla mesélni, például amikor kézből kvázi laposan próbálta meg kirúgni a labdát, szerencsétlen védője tehetetlen volt, egészen parádés öngól lett a vége:

 Vannak azért jó pillanatai is, természetesen nem védene 2007 óta Európában - a Galata előtt a Lazióban -, ha az általános potyái mellett nem lennének remek védései.

Büntetőből gólt is szerzett már a 32 éves kapus, persze inkább védeni szokta a tizenegyeseket, kiválóan. És lábbal is kifejezetten ügyes:

Rovatok