Index Vakbarát Hírportál

Oxigénmaszkban vitték le a horrorsérülést szenvedett Arsenal-csatárt

2018. november 9., péntek 08:55

A csütörtöki Arsenal–Sporting Lisbon-meccsről a súlyos bokasérülést szenvedett Danny Welbecket kórházba szállították. A hazaiak edzője, Unai Emery szerint Welbeck kiválása kihatott csapata játékára is, ezért lett 0-0 a végeredmény.

Welbeck még az első félidőben sérült meg, a 16-oson belül ugrott fel fejelni, majd durván maga alá fordult a bokája. A játékost hossza ápolták, az ijedtséget csak fokozta, hogy oxigénmaszkot is kapott, amikor a hordágyra rakták. Valószínűleg eltört a bokája.

„Ez volt a legrosszabb hír az este, a sérülése. Teljesen világos, hogy most ezekben a percekben vele vagyunk. Jól dolgozott, jó meccse volt, néhány helyzete is lett. A sérülése a többi játékos mentalitására is kihatott, látták, milyen súlyos. Ha futballozol, ha éles meccseket játszol, ez előfordulhat. Nem akarod, hogy megtörténjen, de ez a foglalkozásunkkal jár. Ő most a kórházban van, várunk a hírekre, de úgy hiszem, súlyos sérülés" – nyilatkozta Emery a meccs után.

Az Arsenal a 0-0-val és az ezért kapott egy ponttal is jól járt, a hátralévő két fordulótól függetlenül már bejutott a legjobb 32 közé az Európa Ligában. Az E csoportot tíz ponttal vezeti, a második Sportingnak hét van, a harmadik Vorsklának három, ahogy a Qaragabnak is.

Rovatok