Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi apja kőműves lehetett, a fia is jó falépítésben

2018. november 14., szerda 09:32

A magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter 450 perce nem kapott gólt a Bundesligában, és a Bild keddi írásában gigantikusnak nevezte őt valamint a teljesítményét.

A magyar kapus az első fordulóban négyet szedett be a Dortmundtól, utána a védelmet, és a csapat védekezését rendbe rakta Ralf Rangnick szakmai igazgató, aki jövőre átadja a helyét a most a Hoffenheimet felkészítő Julian Nagelsmann-nak.

A bulvárlap viccesen megállapítja, hogy Gulácsi édesapja alighanem kőműves lehetett, ha már a fia ilyen erős falat emelt a hálója elé.

"Boldog vagyok, hogy a szurkolók látják, mennyi mindent megteszek a csapatért. De nemcsak én, mindannyian szenvedéllyel edzünk, és készülünk. Nagyon jó nézni ezt, és azt hiszem, ez is a siker kulcsa"

- magyarázta a lapnak a 28 éves magyar.

Ha a teljesítményét átfordítjuk a számokra, akkor azt látjuk, 40 kísérlet vette célba a kapuját, ezekből 77 százalékot hatástalanított. Hat meccset hozott le nullára, ami kiemelkedő.

A Kicker rangsorában egyébként a harmadik helyen áll, a herthás Jarstein és a dortmundi Bürki megelőzi.

Gulácsi csütörtök este az észtek ellen is megmutathatja remek formáját, és előtte a védelemben ott lesz Willi Orbán is, akinek ugyancsak lehet valami köze ahhoz, hogy képtelenség feltörni a lipcseiek védelmét.

Rovatok