Index Vakbarát Hírportál

Nem estünk kétségbe az NB I. tabelláját látva

2018. november 14., szerda 11:30

A Vidi két bravúrral, a PAOK kétszeri legyőzésével a második helyen áll az Európa Ligában, vagyis a továbbjutás küszöbén.

A hazai bajnokságban azonban nem tud nyerni a csütörtöki meccsek után. A klub sportigazgatója, Kovács Zoltán a molcsapat.hu-nak elmondta, hogy keresik a megoldást. Rosszkor jött a mezőkövesdi vereség, mert öt pontra csökkenthették volna a hátrányukat az éllovas Fradival szemben. (Egy meccsel kevesebbet is játszottak, jövő szerdán az Újpestet fogadják.)

"Szó sincs róla, hogy kétségbe lennénk esve" - jelentette ki a korábban a görögöknél futballozó csatár.

Kifejtette, hogy egy-egy új játékos beépítése sok időt vesz igénybe, és ha vannak is rutinos futballistáik, szokniuk kell a szombat-szerdai meccsritmust.

A fáradtságuk nemcsak fizikai, hanem mentális is, ami szembetűnő a rossz passzoknál, és elveszítették a béketűrésüket.

"Ahogy a klubnál mindenkinek, úgy nekem is vannak ambícióim: azt szeretném, ha a Vidi minden évben valamelyik európai kupasorozat főtábláján szerepelne. Ehhez nyilván rengeteget kell dolgozni, de az idei szezonban folyamatosan bizonyítjuk, hogy érdemes nagy célokat magunk elé tűzni, mert akarattal és munkával igenis el lehet érni őket még egy magyar csapatnak is"

- összegzett.

A Debrecennek egyszer sikerült ismételni a főtáblán (2009 - BL, 2010 - EL), sem előtte, sem utána egyetlen klubnak sem, pedig ez egy fontos lépcső, hogy az UEFA-együttható érzékelhetően erősödjön.

A Vidi már így is kitesz magáért, erről itt írtunk.

Rovatok