Index Vakbarát Hírportál

Nem adták meg Mbappé gólját edzésen, kiderült, miért világbajnokok a franciák

2018. november 15., csütörtök 11:55

Egészen különleges jelenetek játszódtak le a francia futballválogatott edzésén, amikor nem adtak meg – illetve egészen pontosan: nem számoltak egy gólt az egymás elleni játék során. A kedd esti felvételek csak szerdán kezdtek terjedni a francia médiában, az esetről beszámoló hírek egyöntetűen szürreálisnak, viccesnek és végtelenül örömtelinek tartják a történteket.

A szövetség saját Twitterére feltöltött videó azt az epizódot örökítette meg, amikor a hollandok elleni pénteki NL-meccsre készülő csapat edzésének végén, a kilenc a kilenc elleni kiskapus kispályás meccs félidejében Didier Deschamps nem számolta be az eredménybe Kylian Mbappé egyik gólját. Mikor a narancs színű jelzőmezbe bújt csapat tagjai rájöttek, mi történt, pontosan olyan jelenetek játszódtak le, mintha egy tétmérkőzésen lennénk.

A többség a bíróként tevékenykedő szövetségi kapitánynál reklamált, aki valamiért csak Mbappé első góljára emlékezett, a másodikra már nem. Sissoko reagált a leggyorsabban, majd Giroud pantomim-elődás keretében tiltakozott, a többiek meg "plusz egy!" kiáltásokkal protestáltak. Közben a gólját vesztett csatár az egyik segítőnek magyarázott hevesen, mint egy partjelzőnek, akinek emlékeznie kellett volna rá, mi történt. Hogy itt nem ért célt, feldúltan ment ő is Deschamps-hoz bizonygatni igazát.

Amikor pedig az edző erre sem volt hajlandó módosítani az állást, Mbappé szinte toporzékolt felháborodásában, végül aztán annyira belejött, hogy a helyszíneket lejárva újra eljátszotta a gólt.

Játékosai őszinte és csillapíthatatlan felháborodása végül meggyőzte Deschamps-ot, hogy az esetet ki kell vizsgálni. Ekkor remek pedagógiai és humorérzékkel a levegőbe négyszöget rajzolva mutatta, hogy kikéri a VAR (videóbíró) segítségét. A megoldás röhögést váltott ki a résztvevőkből, de a kapitány tényleg megnézte tévén, mi volt, és amikor visszatért, a narancsszínűek megnyugodthattak: megadta M'bappé gólját.

Nehéz eldönteni, hogy mi az eset legfőbb tanulsága, de az biztos, hogy több is akad:

Esetleg a két tanulságról egyszerre, hogy azokból lesznek igazán sikeres sportolók, akiknek a motivációja örök és belülről fakad.

Ahogy az Antoine Griezmann Instagram-képéből is kiderült, az edzésjátékot végül Dembelé góljával így is a citromsárga csapat nyerte (naná, náluk játszott Kanté).

Rovatok