Index Vakbarát Hírportál

Paul Pogba bátyja már a Fradinál edzett

2018. november 15., csütörtök 08:21

A Ferencváros Facebook-oldalán posztolt kép szerint szerdán már a klub edzésén vett részt a francia világbajnok Paul Pogba 28 éves testvére, Florentin Pogba.

Hétfőn jelent meg a hír, hogy a Ferencváros próbajátékra hívta a gunienai játékost, aki édestestvére a világ egyik legjobb középpályásának tartott francia világsztárnak. Eltérő nemzetiségüket az magyarázza, hogy a család pár hónappal Florentin, illetve ikertestvére – a szintén labdarúgó – Mathias születése után költözött Franciaországba.

Florentin Pogba a saját eredményei alapján sem névtelen játékos, megfordult a Sedanban és a Saint-Étienne-ben is, utóbbi csapattal 66 francia élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 18 Európa-liga-mérkőzésen is szerepelt, emelett 21-szeres guineai válogatott.

A viszonylag későn érő játékos pályafutása 2015-ben szenvedett komoly törést, amikor az Afrikai Nemzetek Kupáján elszenvedett súlyos combsérülése miatt nagyon hosszú időt kellett kihagynia, pont akkor amikor évek munkájával nemcsak beverekedte magát a Saint-Étienne kezdőcsapatába, de vita nélkül első számú középhátvédéé lépett elő.

Mint ebből is kiderült, a Manchester Unitedet erősítő testvéréhez hasonlóan jó felépítésű, 192 centi magas labdarúgó fő posztja belső védő, de balhátvédként is bevethető. Folrentin Pogba utolsó csapata a török Genclerbirligi volt, ám 2018 júniusa óta nincs szerződése, így jelenleg szabadon igazolható.

Rovatok