Index Vakbarát Hírportál

Ramos integetett, Kramaric bevágta

2018. november 15., csütörtök 23:31

Érdekesen fog alakulni a labdarúgó Nemzetek Ligája A osztálya 4. csoportjának utolsó fordulója. Spanyolország elrontotta az utolsó meccsét, 3-2-es vereséget szenvedett Horvátországban, így az utolsó fordulóban, vasárnap az angol-horvát meccs dönti el a csoportelsőséget.

Az első félidőben nem esett gól és sok minden nem is történt. Aztán az 54. percben a spanyolok addig adogattak hátul, míg ráfáztak. Sergio Ramos egy hosszú visszapassz után hiába mutogatott David De Geának, Andrej Kramaric lecsapott a labdára és bevágta.

Aztán Ceballos, majd Ramos is gólt rúgott, de közben a horvát Jedvaj kétszer is eredményes volt. Előbb a 69. percben, majd a legeslegvégén, a 93. percben. Ezzel el is döntötte a meccset.

Így aztán a csoportelsőség vasárnap dől el. Ha az angol-horvát meccs döntetlen lesz, akkor a spanyolok végeznek az élen. Ha valamelyik csapat nyer, az lesz a csoportelső

Michy Batshuayi két góljával győzték le a belgák Brüsszelben Izlandot, utóbbi szerzett pont nélkül esett ki a B osztályba.

A B osztályban Ausztria otthon gól nélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával, így utóbbi veretlenül zárt a 3. csoport élén, feljutott az A osztályba, míg a hazaiak pontszerzésével az északírek kiesése is biztossá vált.

A D osztály 1. csoportjában Georgia - amelynek feljutása a C osztályba már korábban biztossá vált - nem tudott nyerni Andorrában. A 2. csoportban vendégként győzött Fehéroroszország és Moldova, így Luxemburggal együtt matematikailag még három csapatnak maradt esélye a feljutásra a záróforduló előtt.

Horvát-spanyol

A német labdarúgó-válogatott csütörtökön 3-0-ra legyőzte a vendég orosz együttest a lipcsei barátságos mérkőzésen. A házigazdák már az első félidőben háromgólos előnyt szereztek, a második félidőben nem változott az eredmény.

Az angoloknak nem okozott gondot, hogy Wayne Rooney búcsúmeccsén a Wembley Stadionban legyőzzék az amerikai válogatottat. A hazaiak az első félidő közepén két perc sem kellett a két gólhoz, győzelmüket a 77. percben biztosították be.

A 33 éves Rooney a kispadon kezdett, és az 58. percben - Jesse Lingard helyett - csereként lépett pályára. A DC United csatára 120-szor játszott az angol válogatottban - mezőnyjátékosok közül senki nem volt nála többször pályán -, amelynek 53 góllal a rekordere.

Eredmények:

Rovatok