Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák: Döbbenetes volt, könnyeztem

2018. november 16., péntek 07:04

Az előző négy válogatott meccset kihagyó Dzsudzsák Balázs az észtek ellen tért vissza Magyarország csapatában.

A 31 éves szélső a meccs után elmondta, fantasztikus érzés volt újra pályára lépni, hiányzott neki mindenki. Ha jobban eltalál egy labdát, akár gól is kerülhetett volna a 97. válogatottsága mellé. A Csakfoci.hu-nak azt is elárulta, volt izgalom benne.

„Örülök, hogy visszatért az az érzés, milyen válogatottnak lenni.

Megint újraértékelődött bennem az, hogy mekkora dolog és mekkora hiányt jelent az ember életében, aki hozzászokott 10 éven keresztül." 

Nagyon rossz volt az elmúlt két hónapot tévén keresztül átélni, ezért azt tanácsolja, ne essen ki senki a formájából.

A kapitánnyal, Marco Rossival előre megbeszélte, hogy a finnek elleni vasárnapi meccs lesz a fontosabb, nem érte meglepetésként, hogy csereként mehetett a pályára.

„Az elmúlt tíz évem meghatározó része volt a válogatott és mindig is tűzön-vízen mentem érte. Döbbenetes érzés volt visszatérni, és ezzel együtt pályára lépni. A hangorkán, ami fogadott, döbbenetes volt. Ezúton is köszönöm azoknak, akik megteremtették ezt a hangulatot."

A meccs végén elérzékenyült, átfutottak rajta az előző hónapok eseményei, és könnyezett.

"Ez volt a legérzelemdúsabb mérkőzés a pályafutásomban: az első hazai találkozóm a válogatottban, itt volt a családom is, és a csapatot góllal tudtam segíteni, egyszerűen tökéletes volt ez a nap" - ezek már Willi Orbán szavai voltak.

A honosított, Lipcsében futballozó védő korábbi csapattársa, Kalmár Zsolt szögletére érkezett mintaszerűen a hetedik percben.

Magyarország 2-0-ra verte Észtországot, vasárnap Finnország az ellenfél, ha ellenük is megvan a három pont, javíthatunk az NL-besoroláson, ami azért lesz fontos, mert onnan töltik majd fel a playoff mezőnyét.

Rovatok