Index Vakbarát Hírportál

A tökéletes gólpassz: fejjel kicentizve

2018. november 19., hétfő 10:41

Múlt héten a volt Bayern-futballista, Thorsten Fink hosszasan elemezte, miért tartja Sherdan Shaqirit Messi-szintű tehetségnek. Kissé túlzásnak tűnt az összevetés az edzőtől, aki még a Baselnél dolgozott együtt a svájci középpályással.

Aztán vasárnap Svájc a Nemzetek Ligájában 5-2-re verte a vb-3. Belgiumot, méghozzá 0-2-ről, és Shaqiri volt az egyik főszereplő. (A másik a mesterhármast szerző Seferovic.)

A liverpoolos Shaqiri legszebb megmozdulása még 1-2-nél volt, amikor első gólpasszát adta, épp Seferovicnak. Olyan asszisztot tolt le, ráadásul fejjel, ami kvázi berúgta önmagát. Lefejelte a labdát a hosszún érkező csatárnak úgy, hogy a labda egy meglehetősen szűk folyosón ment végig a védők és a kapus között. Az ellenfél egyik játékosának sem volt esélye elérni. Seferovicnak viszont csak bele kellett tennie a lábát, a kapus verve volt.

Shaqiri szétkapja a belgákat

Mesteri assziszt, tökéletes, kiválóbbat adni lehetetlen.

A negyediknél újra övé volt a gólpassz, ekkor Elvedi fejére tette a labdát. Az ötödiknél az utolsó előtti, kulcspasszt vállalta, sarokkal. Annyira lezser mozdulat volt, hogy a brit Sky kommentátora egyből zseninek nevezte Shaqirit:

Shaqiri új klubjában, a Liverpoolban eddig annyira nem villogott, de formáját látva örülhet Jürgen Klopp edző, hamarosan jönni fog a java a ballábas támadótól.

Rovatok