Index Vakbarát Hírportál

Az angol bajnok megfigyelője azt hitte, kincset talált a Vidiben

2018. november 20., kedd 13:42

Az Európa Ligában a a továbbjutásra esélyes Mol Vidi FC játékosmegfigyelője interjút adott a csakfoci.hu-nak.

Balogh Tamás elmondta, hogy a bolgár Georgi Milanov akkor kezdte a magyar bajnokot komolyan venni, amikor a Vidi kiverte a BL-ből a Ludogorecet. Az átigazolási piac utolsó napjaiban szerződtették is, még csak 26 éves, a PAOK-nak győztes gólt fejelt a legutóbbi körben, az értéke csak emelkedhet.

Megosztott még egy érdekes sztorit, nem az idei sorozatból, hanem az előzőből, amikor a mieink a francia Bordeaux-t búcsúztatták. Az angol bajnok Leicester megfigyelője is ott volt a meccsen, mert Malcom érdekelte, aki most a Barcelonában futballozik.

Felhívta viszont Baloghot, hogy nem Malcom a nagy fogás, hanem Ezekiel Henty. Aki akkor éppen a Videoton csatára volt. A nigériai játékost Marko Nikolic ismerte az Olimpia Ljubljanából, az ő kérésére szerződtették.

Jól is kezdett Fehérváron, dinamikus és gyors volt, eredményes is, aztán kezdett visszaesni a teljesítménye.

Balogh elismerte, hogy idiótának nézték őket, amikor elengedték őt a klubtól, mert Eszéken remekül mutatkozott be, azonnal pompás gólt lőtt. Azóta viszont a horvát bajnokságban sem remekel, az idei szezon 9 meccsén 3 gólt rúgott, az utolsót még augusztusban.

"Valami félrecsúszott nála" - sommázta.

A csatár még most is csak 25 éves.

A Vidi egyébként 8 ezer játékost figyel, a téli átigazoláskor már megvannak a kiszemeltjeik a posztokra. Van ugyanis egy 50 fős listájuk, amit 5-10-re lehet szűkíteni.

Rovatok