Index Vakbarát Hírportál

Nem engedik be az Euronewst a Honvéd-akadémia átadójára

2018. november 21., szerda 22:08

Csütörtökön tartják a Honvéd FC - Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpont ünnepélyes átadását Budapesten, amire az Euronews is szívesen elment volna, de annak ellenére sem engedik be őket az eseményre, hogy időben regisztrálták magukat – írja az Euronews.

Mint írták, a megadott határidőig, e-mailben jelezték részvételi szándékukat a Magyar Távirati Iroda eseményei közt is meghirdetett átadóra, ahol George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa mond köszöntőt, sajtóhírek szerint pedig Orbán Viktor is ott lesz.

A levélben annak rendje és módja szerint megadták két kollégájuk adatait, meglepő módon azonban azt a választ kapták, hogy örömmel vették az érdeklődésüket a megnyitó iránt, de nem tudták elfogadni a regisztrációjukat. A lap nem hagyta annyiban a dolgot, újabb levélben érdeklődtek arról, hogy miért nem vehetnek részt egy nyilvános sajtóeseményen, mikor eleget tettek a szervezők által támasztott feltételeknek, megkeresésükre azonban elég meghökkentő választ kaptak.

A szervezés során az a döntés született, hogy csak a meghívott médiumok vehetnek részt a csütörtöki avató ünnepségen, az Euronews pedig nem volt rajta az előzetesen elfogadott listán, ezért kérem megértését. Tudom, hogy nem ugyanakkora súlyú a kettő, de azt tudom felajánlani, hogy önöket is szeretettel várjuk a néhány hét múlva esedékes sajtóbejáráson, amennyiben akkor is kíváncsiak az utánpótlásközpontra.

– írták a szervezők.

A dolog kísértetiesen hasonlít arra az októberi esetre, amikor csak a kormányhű médiát hívták meg Orbán pécsi kosárakadémia-avatójára, bár fontos különbségnek tűnik, hogy míg az az esemény az MTI agendájában sem szerepelt, a mostani átadó ott is meg lett hirdetve.

Rovatok