Index Vakbarát Hírportál

Messi nélkül jobb a hangulat az argentinoknál

2018. november 21., szerda 09:41

Argentína öt napon belül másodszor is legyőzte a mexikói futballválogatottat barátságos meccsen. A korábban mellőzött Mauro Icardi meglőtte első válogatott gólját.

Az argentinok erősen kezdtek, Icardi már a második percben betalált, a második gól viszont a meccs legvégére maradt, Paulo Dybala a 87. percben rúgta.

„Ez a gól nagyon hiányzott. Szerencsére összejött. Izgatott vagyok, vártam erre, már elég sokat beszéltünk róla. Elég csúnya, ha egy csatár nem lő gólt. Remélem, így tudom folytatni" – nyilatkozta Icardi.

A 25 éves csatár a világbajnokságra nem utazhatott el a válogatottal, hiába rugdosta a gólokat az Internazionalében. Sokak szerint azért maradt ki a keretből, mert nem tartozott Lionel Messi belső köréhez. A vb után több argentin játékos is lemondta a válogatottságot. Bár Messi nem tett végleges bejelentést, a barátságos meccseket sorra kihagyja. 

„Elégedettek lehetünk. Valami nagyon összehozott minket, és ez remélhetőleg folytatódik. Az előző ciklusban is benne voltam, de akkor, a tapasztalt játékosokkal  nem volt ilyen szellemiség és barátság. Mindannyian fiatalok vagyunk, mindent a legelejéről kell kezdenünk, jó benyomást akarunk tenni az edzőkre és a csapattársainkra. Ez a plusz. Mindannyian a legjobbakat akarjuk kihozni magunkból és egymásból" – idézte a Goal.com a csatárt, aki azért megjegyezte,a Copa Américára  visszavárják  Messit  a csapatba.

A vb-kudarc után Lionel Scaloni vette át az argentin válogatott irányítását megbízott kapitányként. Eddig nem rossz a mérlege, a csapat hat meccsből négyet megnyert.

Eredmények, barátságos mérkőzések:

Rovatok