Index Vakbarát Hírportál

Szalai tartotta a lépést Lukakuval

2018. november 21., szerda 10:53

Kedd este befejeződtek a Nemzetek Ligája alapszakaszának meccsei. Az utolsó játéknapon ketten is mesterhármast értek el, amit át is alakította a sorozat góllövőlistáját.  A magyar válogatott csatára, Szalai Ádám hatodik helyen végzett négy góljával. A gólkirály a szerb Alekszandar Mitrovics lett hat góllal. Szalai csak a C osztályt tekintve a harmadik lett.

A magyar válogatott hat meccsen kilenc gólt rúgott, Szalai ebből vállalta majdnem a felét. A fennmaradókon öten osztoztak, Sallai Roland és Kleinheisler László a görögöknek, Nagy Dominik, és Orbán Willi az észteknek, Nagy Ádám a finneknek talált be.

A sorozat egeredményesebb játékosa, a szerb Mitrovics, a Fulham légiósa, nagyon jó gólmutatóval áll, 46 válogatott meccsen már 23 gólt rúgott. Ez Szalai esetében 52 meccsen 19 gól.

Az utolsó játéknapon két futballistának is sikerült felkapaszkodni a legjobbak közé. A skót James Forrest Izraelnek rúgott klasszikus mesterhármast, míg a D osztályban szereplő, a holland Heerenveenben futballozó koszovói Arber Zeneli Azerbajdzsánnak rúgott szintén hármat. Koszovó még csak 34 válogatott meccsnél tart, de veretlenül lett a csoportjának elsője és feljutott, akár az Eb-re is kijuthat.

Ki kell emelni a Szalaival azonos pozícióban végző grúz Giorgi Csakvetadzét is. Nagy tehetségnek tartják a még csak 19 éves játékost, aki ebben az évben 7 válogatott meccsen már az 5. gólját rúgta. 18 évesen lett a Gent futballistája, amely 1,5 millió euróért vette meg tavaly augusztusban, azóta az értéke már 5 millióra nőtt. 14 bajnokin 4 gólja van.

A Nemzetek Ligája góllövő lista élmezőnye

(Borítókép: Huszti István / Index)

Rovatok