Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas bombával mentett 3-3-ra a Hertha Szalaiék ellen

2018. november 24., szombat 17:39

Kifejezetten jó meccset játszott egymás ellen a Bundesliga 12. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC és a Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban felálló Hoffenheim. A meccs vége 3-3-as döntetlen lett, aminek inkább a szinte végig az eredmény után futó berliniek örülhettek.

A Hoffenheim ugyanis már a 42. másodpercben vezetéshez jutott Kerem Demirbay góljával, sőt, a 10. percben már 2-0-ra vezettek Andrej Kramaric találata után. A Hertha viszont nem adta fel, a 13. percben Vedad Ibisevic szépített, az egyenlítés viszont nem jött össze. A második félidőt is a Hoffenheim kezdte jobban, Ermin Bicakcic 55. perces góljával újra kettőre nőtt a Hoffenheim előnye, Dárdai viszont jól rántotta össze csapatát a hajrára – a Hertha egyetlen cserével is be tudta darálni a vendégeket, és Mathew Leckie, majd Valentino Lazaro góljaival kiegyenlítettek.

Lazaro dropból meglőtt bombája volt a meccs legszebb találata.

Sőt, a 89. percben még a fordítás is meglehetett volna kis szerencsével a Herthának, ami sorban két bajnoki vereség után szerzett újra pontot.

A legutóbbi fordulóban pont a Herthát 4-1-re verő, még mindig kiesőhelyen álló Fortuna Düsseldorf most a Bayern München otthonában okozott meglepetést azzal, hogy 3-1-es hátrányból mentette 3-3-ra a meccset. A Düsseldorf hőse a mesterhármast jegyző, harmadik gólját a 93. percben szerző Dodi Lukebakio volt.

A Borussia Dortmund a Mainz idegenbeli 2-1-es legyőzésével tartja első helyét és hétpontos előnyét a szintén győzni tudó Frankfurt előtt. Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata, az RB Leipzig viszont kikapott a Wolfsburgtól, 1-0 lett a meccs vége.

A 12. forduló szombati eredményei és a bajnokság állása:

Bundesliga

Rovatok