Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: A mai fiatalok elkényeztetettek

2018. november 24., szombat 10:31

José Mourinho beszólt a Manchester United négy legígéretesebb fiatal tehetségének. Szerinte Anthony Martial, Luke Shaw, Marcus Rashford és Jesse Lingard, illetve a futballisták új, fiatal generáció túlságosan elkényeztetett és nem tudják, hogyan kell küzdeni.

Hiányzik belőlük az érettség. Vegyük például Luke Shaw-t. Amikor idejöttem két éve, a fiú azt sem tudta, hogy kell küzdeni. Hatalmas benne a potenciál, de nem tud küzdeni. Ugyanez igaz Martialra, Lingardra és Rashfordra.  

– idézi a portugál edzőt a Guardian

Mourinho szerint a játékosok körül rengeteg olyan ember van, aki túlságosan is védelmezi őket és állandóan kifogásokat keres számukra, emiatt pedig lassabban válnak éretté. Ő viszont nem ilyen és szeretné, ha a játékosai kihoznák magukból a maximumot.

A 21 éves Rashford 65 millió eurót ér a transfermarkt.de szerint, a 22 éves Anthony Martial pedig 60 milliót – náluk csak Lukaku, Pogba és De Gea értékesebb a csapatban. Rashford idén 13 meccsen két gólnál és egy gólpassznál jár, míg Martial 14 mérkőzésen hétszer talált be. Lingard 25 éves és 40 milliót ér, a 23 éves Shaw pedig 18 milliót.

Rovatok