Index Vakbarát Hírportál

Karius megint egy rakás szerencsétlenség volt a kapuban

2018. november 30., péntek 08:23

Őrült meccset játszott egymással a norvég Sarpsborg 08 és a török Besiktas az Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában. Előbbi Loris Kariusnak is köszönhetően már hat perc után két góllal vezetett, a Besiktas azonban a második félidőben gálázott és egy hihetetlen góllal húzta be a nagyon fontos meccset. 

A hazai pályán játszó norvégoknak 47 másodperc kellett a vezetés megszerzéséhez: Muhammed Rashad futott be egy tökéletes passzt, majd a kapuból borzalmasan kijövő Kariust kicselezve az üres kapuba gurított.

Öt perccel később még egy ennél is nagyobb góllal tovább növelte az előnyét a Sarpsborg, Tobias Heintz jó 40 méterről bombázott a kapuba. A Liverpool korábbi kapusa most sem volt ura a helyzetnek.

Az első félidőben több találat már nem esett. A másodikban ugyanakkor fordult a kocka: Jeremain Lens okos találatával a Besiktas szépített, négy perccel később pedig már 2-2 volt az állás. A slusszpoénra azonban a 90. percig kellett várni: az első török gólt szerző Lens lőtt elképesztő mozdulattal a kapuba, megszerezve a Besiktasnak a győzelmet:

A három pontnak köszönhetően a török csapat hét ponttal második a csoportban, mindössze eggyel van lemaradva a Genk mögött. A Sarpsborg öt ponttal az utolsó, de még mindig van esélye a továbbjutásra.

Rovatok