Index Vakbarát Hírportál

A Felcsút ellen megszerezte második győzelmét a különös sorozatot építő Kisvárda

2018. december 1., szombat 20:42

Úgy tűnik minden nyolcadik bajnokiját azért csak megnyeri a Kisvárda.

Története első élvonalbeli szezonjában nyolc fordulót kellett várnia történelme első győzelemére a volt fejlesztési miniszter, Seszták Miklós óvó szárnyai alatt NB I.-es magasságokba növő csapatnak. A Haladás legyőzését újabb 7 nyeretlen meccs követte, hogy aztán a 16. fordulóban ismét ünnepelhessenek Várdán, méghozzá a Felcsút legyőzése után.

A meccset 9 külföldi születésű játékossal kezdő Kisvárda FC szombat délután 1-0-ra verte a magához képest visszafogottan 5 légióssal felálló vendégét. A meccs egyetlen gólját Horváth Zoltán szerezte, a találathoz kellett a felcsúti kapus, Branislav Danilovic rossz kifutása is.

A nap estébe nyúló meccsén a listavezető Ferencváros simán verte az új paksi stadiont félig-meddig avató Paksot. A szurkolók számára egyelőre csak részben megnyitott, de szemre késznek tűnő létesítményben a vendégek már az első félidő végén kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. Böde a 16. percben vert be kegyetlenül egy labdát dropból, a helyi kötődésű csatár látványosan visszafogottan ünnepelte gólját. Tíz percre rá Blazic egy begyakoroltnak tűnő szögletvariáció végén volt eredményes.

A második félidőben a Fradi lőtt még egy gólt, Varga elsőrangú szabadrúgásából a 67. percben.

A  Paksnak a szépítés sem jött össze, így a vége 3-0-s vendéggyőzelem lett. 

Ami a többi szombati mérkőzést illeti, a Mezőkövesd története első pontját szerezte meg az Újpest elleni 0-0-s hazai döntetlen kiharcolásával, bár a hazai csapatnál valószínűleg csak mérsékelten tudnak örülni a sikernek, mivel a mezőkövesdi Molnár a 58. percben büntetőt hibázott.

A Haladás-DVTK kiesési rangadón senkinek sem igazán jó döntetlen született, míg a Debrecen nyolc év után volt képes vendégként győzni az MTK ellen.

NB I., 16. forduló, szombati játéknap, eredmények:

Rovatok