Index Vakbarát Hírportál

A média miatt vannak problémák a MU-val

2018. december 1., szombat 09:23

José Mourinho, a Manchetser United szakvezetője arról panaszkodott a Guardian című lapnak, hogy az újságok eltérő bánásmóddal foglalkoznak a csapata belügyeivel, mint a riválisokéval. Nem feltétlen a jó oldaláról nézik a dolgokat, és ha egyik játékosa éppen nem kap lehetőséget, akkor már problémákat vélnek felfedezni a háttérben.

„Ha a Manchester Unitedben éppen valaki nem játszik, akkor egyből jön a pletyka, hogy valami probléma van a háttérben. Csak velünk történik ilyen és én már különlegesnek kezdem érezni magam.” – mondta a menedzser.

„A Chelsea-ben amikor Willian nem játszik, azzal nincs semmi probléma, sem a játékossal, sem Sarri edzővel. Akkor sincs semmi, ha Gabriel Jesus marad ki a Cityből. Ez normális, ez Guardiola döntése. Amikor Fabinho, vagy Naby Keita nem kap szerepet a Poolban, attól még a játékosokat és Kloppot is ugyanúgy szeretik az emberek.

Ha én véletlenül kihagyom Pogbát, akkor már fegyelmi kérdésekről beszélnek. Vagy ha Alexis Sánchez nem játszik, akkor biztos azért van, mert összeveszett a menedzserrel. Ebben a klubban nem lehet olyan, hogy a menedzser valami olyan döntést hozott, ami a csapat érdekeit jobban szolgálja, itt egyből problémákról beszélnek.”

Arról is beszélt Mourinho, hogy a sajtó egyből háborút emlegetett, amikor Marcus Rashford a Young Boys elleni BL-meccs utolsó perceiben kihagyott egy ziccert.

„Sosem vagyok boldog attól, ha egy játékos kihagy egy ziccert, de ez minden, nincs ebben több. Másnap a barátom küldött egy felvételt, amelyben egy szituáció után Sir Alex Ferguson leharapta Cristiano Ronaldo fejét. Mégsem cikkeztek róla napokig.”

Szóba került Alexis Sánchez, aki sérülés miatt idén már nem futballozhat, valószínűleg januárban tért majd vissza. Hozzátette, a csatárnak igazán peches féléve van a háta mögött, de ez nem azt jelente, hogy most azonnal igazolni akarnának a helyére.

„Nem nagyon lehet komoly játékost vásárolni, ha csak nem megy bele az őrült költekezésbe. Elmehetnék a Tottenhamhez, hogy adják el nekem Harry Kane-t. Eladnák? Nem. De a többi alapembert sem. Korábban a kisebb klubok gyakorlatilag könyörögtek a nagyobbaknak, hogy vegyék meg a legjobb játékosaikat, most a kis klubok is elég erősek ahhoz, hogy ragaszkodjanak a futballistáikhoz. Hiába a hagyomány és mindenki azt mondja, hogy a Manchester United milyen nagy klub. Ezek már a múlté, nincsenek nagy különbségek, esetleg csak abban, hogy van aki ki tud fizetni őrült összegeket és van, aki nem akar.”

Rovatok