Index Vakbarát Hírportál

Kifütyülték a Bayern München elnökét az éves közgyűlésen

2018. december 1., szombat 17:28

Tegnap tartotta a Bayern München a 2018-as éves közgyűlését. A bajor labdarúgóklub jelentős részben ma is egyesületi tulajdonban van, így az éves gyűlésen az egyesület tagjai ezres nagyságrendben jelennek meg, hogy képviseljék a tulajdonosi érdekeket. Ezúttal szokatlanul sokan voltak közöttük az elégedetlenek, akik a rendezvény egy pontján hangos füttykoncerttel, fújolással és bekiabálásokkal fejezték ki véleményüket a klub vezetőjéről.

Amikor jól mennek a dolgok, a Bayern éves közgyűlése leginkább arról szól, hogy az év vége alkalmából a klubvezetők és a tagok ünnepi keretek között, széles körben megünneplik egymást. Csakhogy a 2018-as év nem volt épp egy fáklyás menet a klub, illetve Uli Hoeness számára. Nem elég, hogy akadt gond bőven, de a klubelnöknek rendre sikerült szerencsétlen nyilatkozatokkal és döntésekkel tovább rontania a helyzeten.

A tagok egy számottevő részének épp ebből, az "egyszemélyes show-műsorból" lett elege, és az olyan arrogáns megoldásokból, mint például a vezetőséget kritizáló Bayern-legenda Paul Breitner kizárása a díszpáholyból. A Hoeness viselkedését és vezetési stílusát elfogadhatatlannak tartók csoportjának képviseletében egy tagtársuk, Johannes Bachmayr tett fel kérdéseket jó 10 percen át az elnöknek a közgyűlés előtt. Beszéde hatalmas tapsot kapott. A színpadon helyet foglaló Bayern-elnök megpróbálta fölényesen elintézni a dolgot, nagyjából annyival, hogy "okosabb lett volna csendben maradni", ám belezavarodott az idézni kívánt közmondásba. Majd azt mondta, hogy ennyi hazugságra nem lehet válaszolni, amire éktelen fütty tört ki a csarnokban, belefojtva bármiféle folytatás lehetőségét.

Hoeness utólag már azt nyilatkozta, hogy szíven ütötte a közönségtől kapott kritika, és a jövőben jobban át fogja gondolni, hogy mit mond a nyilvánosságnak.

A Bayern az idei bajnokságban már 9 ponttal van lemaradva a Bundesligát vezető Dortmund mögött, a csapatot vezető Niko Kovac menesztése mindennapos téma, a nagy edzőfúró kvartett is munkába állt, és a sztárjátékosok sem viselik könnyen a helyzetet.

Rovatok