Index Vakbarát Hírportál

Guardiola Manchestere 14 forduló alatt 16 pontot vert Mourinhóéra

2018. december 1., szombat 19:39

Továbbra is veretlenül vezeti az angol labdarúgó-bajnokságot a címvédő Manchester City. Pep Guardiola csapata a 14. forduló szombati játéknapján a vendég Bournemouth ellen nyert 3-1-re.

A vendégek első gólját Bernardo Silva szerezte, miután szerencsésen hozzápattant a labda a Leroy Sané és a vendégek kapusa közötti ütközésből a 16. percben. Ha már így alakult, rendesen bevarrta.

 A félidő végén jött a meglepetés, Callum Wilson a 44. percben egy gyönyörű felhőfejessel kiegyenlített.

A szünetet leszámítva 13 percbe sem került a címvédőnek, hogy visszavegye a vezetést. Ezúttal Sterling elé került szerencsésen egy kipattanó a kapu előtt, az angol válogatott csatár pedig megoldotta a nem túl nehéz helyzetet.

 A végeredményt Gündogan állította be a 79. percben, ezzel az utolsó 10 percre végképp semmi izgalom nem maradt. A Manchester City a 14. bajnokiján megszerezte a 12. győzelmét, 2 döntetlen mellett. Összesen pedig már húsz mérkőzés óta nem talált legyőzőre a Premier League-ben.

A délutáni meccsek közül ki kell emelni a Leicester City-Watford mérkőzést. Nem a hihetetlen izgalmak miatt – a hazai csapat alig 23 perc alatt lényegében el is döntötte a meccset –, hanem a Leicester City második gólja előtti labdaátvétel okán, amivel a 22 éves, angol utánpótlás-válogatott James Maddison valószínűleg felíratta a nevét pár noteszbe.

A késő délután kezdődő Southampton-Manchester United mérkőzés furcsa forgatókönyvet és négygólos döntetlent hozott, illetve ennek megfelelően további kínokat José Mourinhónak és csapatának. Az egyik legfőbb kiesőjelölt ellen kötelező lett volna győznie a szezont nagyon rosszul kezdő, és azóta is botladozó Unitednek. Nem a bajnoki címért való küzdelem reményében – az a hajó már régen elment – hanem azért, hogy ne szakadjon le túlságosan a BL-helyekért folyó küzdelemben. 

Ehhez képest a hazai csapat a 13. percben megszerezte a vezetést Armstrong révén, majd a 20. percben Soares nem mindennapi szabadrúgásával már 2 góllal ment a So'ton.

 A 33. percben Lukaku faragott a hátrányból, a belga gólját Rashford készítette elő szépen.

Majd alig 6 perc múlva Herrera kiegyenlített. A gólpasszt ismét Rashford adta, egy kifejezetten szép elfutás végén.

Inenntől fogva mindenki arra számított volna, hogy a Manchester United a második félidőben simán megnyeri a meccset, de a szünet után nem született több gól. A döntetlen azt jelenti, hogy az Arsenal esetleges vasárnapi győzelmével 8 pontra nőhet a United távolsága az utolsó BL-helytől, míg az éllovas Man. City-től már 16 ponttal van Mourinho csapata lemaradva.

Premier League, 14. forduló:

pénteken játszották:

vasárnap játsszák:

Rovatok