Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal padlóra küldte ellenfelét a londoni derbin

2018. december 2., vasárnap 17:28

Az Arsenal 4-2-re verte a Tottenhamet a Premier League 14. fordulójának derbijén, ezzel le is előzte Unai Emery csapata az ellenfelet.

A meccs előtt a negyedik helyen álló Tottenham három ponttal volt az Arsenal előtt, mivel a gólkülönbségük azonos volt, egy Arsenal-győzelem helycserét is garantált.

A Tottenham magát hozta nehéz helyzetbe a meccs elején, a 9. percben a védő Vertonghen röplabdás megoldással nyúlt egy beadás felé, így megkérdőjelezhetetlen volt a büntető. Aubameyang be is lőtte azt.

A Tottenham még az első félidőben fordítani tudott, a 30. percben Dier fejelt kapuba egy szabadrúgás után. Ezután eléggé feszültté vált a helyzet, az Arsenal kispadosai és a Tottenham-játékosok egymásnak mentek, csak némi lökdösődés után folytatódhatott a meccs.

Négy perccel később aztán Harry Kane talált be büntetőből, amit Szon buktatásáért ítélt meg a játékvezető.

A meccsen azonban még volt fordulat, a második félidőben az Arsenal összetörte a vendégcsapatot. Az 56. percben Aubameyang duplázott, 18 méterről vágta kapuba a labdát egy kontra végén.

A 74. percben már újra az Arsenal volt előnyben, Ramsey a félpályánál szerzett viszonylag könnyedén labdát, és már indította is a másik oldalon Lacazette-et. A támadó ugyan elvesztette az előnyös pozícióját, de egy csel után is utat talált lapos lövése a kapu jobb alsó sarkába. Lloris kapus most sem volt a helyzet magaslatán.

A végeredményt Torreira állította be három perccel később, amikor remek ütemben vált el a védőjétől, Aubameyang pedig időben érzékelte is a bemozgást. Az akció végén Torreira éle szögből lőtt kapuba.

Az Arsenal, ahogy említettük győzelmével már a negyedik helyen áll, a harmadik Chelsea pedig már csak egy pontra van tőle. A Tottenham ötödik helye egyelőre nincs veszélyben.

A PL mai másik meccsén a Chelsea 2-0-ra verte a Fulhamet. Még egy meccs van a fordulóból, a Liverpool-Everton.

Tábla:

Rovatok