Index Vakbarát Hírportál

Lehangoló, perceket sem kapnak a cseh ligában a magyarok

2018. december 2., vasárnap 09:23

A hatalmas ábrándokat szövögető magyar futballnak először nem ártana egy elérhető célt teljesíteni, például azt, hogy olyan legyen a bajnokság ereje, mint a cseheké. Egy csapat a BL-ben, kettő az EL-ben, a Slavia jó eséllyel tovább is fog jutni.

A cseh bajnokságban nincs túl sok légiós, a jobb szlovákoknak is megadják az esélyt, hogy a sajátjuknál egy nívósabb ligában edződjenek.

Ezért is fokmérő, hogy mire jutnak ott a magyarok.

A 24 éves Kocsis Gergő az utolsó helyezett Karvinához került a nyáron - akkor persze még nem lehetett látni a klub valós erejét -, az első bajnokin végig a pályán volt (3-4 lett), a másodikon hibázott, a félidőben lecserélték a védőt, azóta egy percre sem került be, mostanában legalább a kispadra felfér. Kocsisban Bernd Storck látott lehetőséget, egyszer meghívta a válogatott keretbe is.

A 23 éves Bobál Dávidot az utolsó előtti Dukla Prága szerződtette, már lement 16 forduló, de még nem mutatkozott be. Bobál úgy gondolja, hogy a Dukla jobb csapat, mint a Honvéd, ahonnan elkerült, és amelyik most a harmadik a magyar bajnokságban.

Ők jelentenék a válogatott közvetlen hátországát.

A 2014-15-ös szezonban Tamás Krisztiánnak volt 11 meccse a Slaviánál, ő most a Vidiben csere.

2015 nyarán a Kecskemétben feltűnő Kitl Miklós a Spartához próbált menni, de a klub edzője fizikailag nem találta alkalmasnak a cseh élvonalra. Kitl most Dorogon futballozik, a másodosztályban. 21 éves.

Valaha a ZTE csatára, Róth Ferenc még karriert tudott csinálni a cseheknél. Jó 10 évvel ezelőtt lehúzott 100 meccset. (Slovacko, Plzen, Bohemians) 

Rovatok