Index Vakbarát Hírportál

2021-ben Magyarország rendezi az U21-es futball-Eb-t

2018. december 3., hétfő 13:43

2019-től elég erős sorozatba kezd az MLSZ, hiszen 2019-ben Budapesten rendezik meg a női Bajnokok Ligája döntőjét, 2020-ban két Eb-meccs jön az addigra elkészülő új Puskás Ferenc Stadionba, 2021-ben pedig Szlovéniával közösen Magyarország rendezheti majd az U21-es Eb-t, adta hírül az MLSZ hétfőn.

„A döntéssel az UEFA a magyar futball jövőjét is támogatta: az U21-es Eb rendezés lehetősége azt is jelenti, hogy a későbbi felnőtt válogatott gerincét jelentő tehetségek a kontinens legjobbjaival játszhatnak kiélezett mérkőzéseket, hazai pályán” – idézte a honlap az MLSZ-elnök Csányi Sándort. A rendezéssel ugyanis már biztossá vált, hogy a szlovén és a magyar U21-es válogatottak ott lesznek a tornán.

A 2021-es Eb nyitómérkőzését Ljubljanában, a torna döntőjét Magyarországon rendezik. Az Európa-bajnokság csoportküzdelmei három darab négycsapatos csoportban zajlanak, a csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett jut be a torna elődöntőjébe. Az Eb-sorozatban az 1998. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A helyszínek Székesfehérvár, Szombathely, Budapest, illetve Celje, Ljubjana és Maribor lesznek.

Magyarország eddig négyszer, utoljára 1996-ban jutott ki az U21-es Eb-re.

Rovatok